Publicitat
Política · 1 de Maig de 2021. 18:29h.

Els 'zascas' d'Anna Balletbò

"El procés no s'acaba, forma part del nostre ADN"

Els 'zascas' d'Anna Balletbò

L'exdiputada socialista Anna Balletbò ha pronosticat que el procés "no s'acaba i durarà" i ha descartat que es tracti d'un "suflé", ja que "forma part del nostre ADN". Balletbo, en una entrevista publicada aquest dissabte a l'ABC, ha reconegut que "els catalans acabem fent sempre un pèssim negoci".

Balletbò ha afirmat que el procés "no s'acaba, i durarà. Forma part del nostre ADN, no és un suflé. Pau Claris, Macià, Companys... i ara el procés. Sempre hi ha una línia comuna: que els catalans acabem fent sempre un pèssim negoci" ha lamentat l'exdiputada.

La també periodista ha manifestat que "si coneixes l'Estat te n'adones que això de la independència no és possible" i ha apuntat que "Pujol això ho entenia". En canvi, l'exdiputada socialista ha assenyalat que els polítics catalans actuals no ho han entès. "Es fan una pel·lícula, i el debat intel·lectual el plantegen com una possibilitat real" explica.

Anna Balletbò, preguntada sobre si el PSC es va acomplexar davant Jordi Pujol, ha afirmat que "Pujol va saber furgar en les contradiccions del sector catalanista" del PSC i que aquest fet "ens destrossava".

"Pujol era un gat vell, i es van inventar la cançó del PSC com a partit sucursalista, botifler. Va saber furgar en les contradiccions del sector catalanista, i això ens destrossava. A alguns els va arribar a menjar la moral" admet.

Anna Balletbò recorda en l'entrevista que Joan Antoni Samaranch va recomanar, després de la victòria de Pujol, que els socialistes participessin en el govern.

"Samaranch em va dir una vegada: 'Us vau equivocar al no pactar amb Pujol. Construir una administració des de zero, crear els usos i els costums... havíeu ser-hi'. I tenia raó. En el Consell Nacional del PSC en què es va decidir que no entràvem al govern d'unitat que oferia Pujol només dos ens vam oposar. Va ser una equivocació" ha lamentat en l'entrevista.

L'exdiputada també explica que va recomanar a l'expresident Pasqual Margall "no posar el comptador a zero" respecte a l'Estatut, ja que era partidària de fer algunes modificacions però no fer-lo completament nou.

"A Maragall li vaig dir: 'Pasqual, no pots tenir tots els fronts oberts'. Li vaig dir que en aquest moment la dreta estava forta, no com passava amb els partits de dreta a l'inici de la Transició. Li insistia a Maragall: 'Canviem el que calgui canviar de l'Estatut, però no posem el comptador a zero perquè això és impossible'. El comptador a zero no el va posar ni Felipe González tenint majoria absoluta" diu.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 FERRANOT, BARCELONA, 04/05/2021 - 12:55

Doncs, home, ara molts del seus companys de viatge del PSC són independentistes (jaqueters, també, és clar): la Tura, el Comín, el Mascarell, etc.... Quina casta política més inútil.

#13 Kropotkin, Bic, 03/05/2021 - 08:56

Al fin y al cabo, estos crapulas acaban reduciendolo todo al negoci... Pobres miserables, frustrados aspirantes a daneses del sur. Jua, jua,jua,...

#12 Tirant, Bcn, 02/05/2021 - 15:24

El PSC no ha donat ni una en tota la seva història. Sempre s'equivoca. Hi ha una excepció que confirma la regla: l'acord amb l'aplicació de l'155 a l'intent colpista.

#11 Ja hi tornem a ser, Girona, 02/05/2021 - 14:25

Zasca en català no existeix, hi ha altres mots per aquest substantiu. Per exemple "moc"-

#9 Alien, Saturn, 02/05/2021 - 00:39

A qualsevol cosa li diuen "debat intel.lectual". Colla de fanàtics i fracassats que viuen dels meus impostos.