Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2008. 16:32h.

"Em preocuparé el dia que un català no parli castellà"

Ibarra veu "artificial" la polèmica lingüística

"Em preocuparé el dia que un català no parli castellà"

Juan Carlos Rodríguez Ibarra

L'expresident d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra ha qualificat de "batalla artificial" la polèmica generada entorn de la defensa del castellà i ha assenyalat: "El dia que un català no parli castellà, començaré a preocupar-me. Ibarra ha respost d'aquesta forma en ser preguntat per la decisió del 37 congrés federal del PSOE d'aprovar una resolució que dona suport el model d'ensenyament lingüístic de Catalunya i assegura que el castellà no és en perill i "gaudeix de bona salut".

Ibarra ha considerat que l'actual model lingüístic de Catalunya és "menys greu" que el que es va aprovar quan governava José María Aznar, ja que en aquell moment el Parlament català va aprovar un llei de normalització lingüística que era "tremenda" i "molt més radical que la que figura en la modificació de l'Estatut".

Ha agregat que tota la polèmica sobre la llengua és "una batalla artificial", ja que ell no coneix cap català que no parli el castellà. "El dia que hi hagi un català que no parli castellà, començaré a preocupar-me, però els catalans són massa intel·ligents com per saber que no poden deixar de costat una llengua com el castellà, que vehicula a tot el món".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, Vilassar de Mar, 06/07/2008 - 11:19

Els meus fills de 6 i 10 anys quasi no parlen ni saben el espanyol. Aixó si, la del 10 anys parla un perfecte anglès i el de 6 va per el mateix camí. Tots dos han viatgat ja per quasi tot el mon no com aquest Ibarra que no ha sortit del seu poble

#14 Jose, Valencia, 06/07/2008 - 10:55

Sr. Rodriguez Ibarra, que ignorante es Vd. parece mentira que diga eso, saber castellano, hay infinidad que no lo saben nio lo hablan y lo peor es que no quieren y aun peor es que lo odian, asi que Sr. Ibarra despierte de su letardo y tenga voz propia.

#13 Josep, Blanes, 06/07/2008 - 03:12

Te invito unos dias por la provincia de Gerona, i trae una calculadora para sumar los que no saben castellano, y escribirlo correctamente, busca un potente computador matemático.

#12 Ferran, Berlin (Alemanya), 06/07/2008 - 03:02

Aquest tal Sr. Ibarra s'hauria de preocupar dels problemes dels seus conciutadans. En tots els seus anys de govern, no ha aconseguit treure Extremadura de la cua, on continua sumida.

#11 Antoni Lluís, 25007, 05/07/2008 - 22:44

Que es creu que és el propietari, amo absolut de l'Espanya que té al cap? És un problema artificial. Tanmateix ignora que el saber castellà és un dret però no una obligació usar-lo.