Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2010. 11:02h.

"Em vaig fer de Convergència perquè sóc sobiranista"

Francesc Homs: "Montilla ha perdut la brúixola després de la sentència de l'Estatuto"

Francesc Homs (Vic, 1969) va tenir un paper fonamental en la redacció de l'Estatut com un dels ponents de CDC. De fet, per desencallar el text, va fer un sopar a base de truita amb pa amb tomàquet a casa del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ha passat a la història. Fruit de tot això va publicar un llibre "Catalunya, a judici" (Ara Llibres) en el que explica tot el procés des de l'òptica d'un diputat de CiU.

El llibre recorda que l'actual president de la Generalitat, José Montilla, quan era ministre d'Indústria, va pesentar una seixantena d'esmenes a l'Estatut aprovat pel Parlament -i per tant el PSC- el 2005.  "Va ser un acte de traïció perquè era primer secretari del Partit Socialista", afirma Homs sense embuts. "Va ser un autogol en tota regla", insisteix.

També creu "el president de la Generalitat ha perdut la brúixola" amb la seva reacció a la sentència de l'Estatut. "No sap si li agradaria ser una mena de Pujol o el delegat del PSOE a Catalunya", continua.

També rebutja el 'peix al cove' de l'article 150.2 de la Constitució -que permet delegació de competències-: "estic d'acord amb el que diu el senyor Miquel Roca: ara democràcia i llibertat". Homs mai ha amagat el seu sobiranisme: "per això em vaig fer de Convergència". "On havia d'anar si no?", es pregunta.

El diputat de CiU també es mostra crític amb l'anomenada societat civil quan recorda l'acte a l'Iese a favor de l'aeroport perqué "aquest país, amb tota la capacitat d'afirmació i trempera que tenim, no ha estat capaç d'aconseguir el 'punyetero' aeroport en quatre anys".

Francesc Homs: "aquí posa Convergència i Unió"
Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 anti-dretà, Cat, 05/08/2010 - 10:35

L'enunciat correcte és aquest: "em vaig fer de Convergència perque sóc de dretes".

#22 Juli, Reus, 03/08/2010 - 22:50

Empra la paraula sobiranista per no dir independentista, i així van entabanant la gent. Què significa per vostè sobiranisme, sr Homs? El que cal és independentisme, la resta són collonades per anar marejant la perdiu i continuar a Espanya.

#21 José Antonio, Alacant, 03/08/2010 - 18:37

I jo em faré de la Falange perquè sóc català i demòcrata

#20 Gines, Vic, 03/08/2010 - 17:35

Son los reyes de la ambiguedad! si les preguntas si son independentistas eluden definirse y evitan perder votos.

#19 joan, girona, 03/08/2010 - 16:11

I jo em vaig fer de SOLIDARITAT CATALANA PER A LA INDEPENDENCIA perquè soc franquista.