Política · 21 de Febrer de 2020. 12:24h.

Embarguen la casa de Santi Vila

"Puigdemont ha dit que se'ns ha d'ajudar"

Embarguen la casa de Santi Vila

L’exconseller de Cultura, Santi Vila, en una entrevista a El món a RAC1, ha demanat un canvi legislatiu perquè la Generalitat pugui assumir la defensa del govern en casos de desobediència. L'exconseller podrà continuar vivint al seu pis tot i que ha hagut de lliurar les escriptures al jutjat per iniciar el procés d'embargament.

Vila i l'exconseller Lluís Puig estan processats per haver incomplert reiteradament les ordres que obligaven la Generalitat a tornar els coneguts com a "béns de Sixena", una col·lecció de més de cent obres d'art que va romandre retinguda en museus de Lleida i de Barcelona. La fiança de Vila és de 216.000 euros.
 
Santi Vila ha opinat que "el que s'hauria de fer és modificar aquesta llei perquè en altres ajuntaments i comunitats autònomes, la llei preveu que la persona estigui assistida i acompanyada per la institució que li va fer prendre aquestes decisions”. “Avui ja hem lliurat les escriptures del meu habitatge a Figueres. Ara estarem uns dies que s'ha de fer la taxació, si l'habitatge cobreix l'import de la fiança, etc”, ha dit.
 
“Durant el judici no pots fer res, ni vendre el teu propi habitatge, sí que pots seguir vivint-hi, però queda pendent del que digui la sentència”, ha afegit, a més d'admetre que "em costa molt d'entendre la decisió del jutge. Podria haver demanat algun tipus de fiança més proporcionada. És molt dura i hi ha un punt d'acarnissament”.
 
“La decisió no admet més recursos. Li vaig dir al meu advocat que no badéssim per no tenir un embargament de comptes. Hem de passar el tràngol i afrontar-ho amb els propis béns”, ha explicat. "Aquí el paper galdós l'està jugant la Generalitat. Per què quin missatge envia a polítics i alts funcionaris quan hagin de prendre decisions arriscades pel bé de Catalunya? Els està enviant el missatge que per ells faran i que vigilin perquè els pot costar el patrimoni”, considera.
 
“Puigdemont ha dit que se'ns ha d'ajudar a mi i a Puig. El conseller Mas, el president Benach, la presidenta Gispert, tothom està parlant amb els mateixos termes”, ha reivindicat. “El que intentarem acreditar nosaltres és que allò que se'n demanava era de compliment impossible sense violentar les lleis catalanes”, ha explicat.
 

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Neferu, Barcelona, 22/02/2020 - 11:26

Ahora entiendo el empeño de Santi en querer rehabilitar a Fuigdemont: necesita dinero y un sueldo fijo. Otro más que pone en actualidad aquellode "estos son mis principio pero, si no le gustan, cap problema, tengo otros.

#13 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis?, 21/02/2020 - 23:54

Si hubieras hecho lo que debías... devolver las obras expoliadas, no te verías en estos pasos...

Como dijo Plá... "el catalanismo siempre pensó que todo lo tenía pagado..." es decir, la impunidad...
La sorpresa ha venido cuando el revisor les reclama el billete...

#12 Lope, blablabla, 21/02/2020 - 20:00

Los ricos oprimidos también lloran. Pues haber devuelto lo robado, amigo.

#11 PERICO PALOTES, BCN, 21/02/2020 - 17:57

El Sr Santi Vila despues de ejercer altos cargos en las Administraciones catalanas, no se le ocurrió que en cada puesto que ocupó tenia a su disposicion una asesoria juridica? o es que sus conocimientos en temas legales son superiores a sus posibles asesores o que su posición le hacia estar por encima del resto de los mortales.

#11.1 El Sifoner, Castelló, 21/02/2020 - 18:26

#11

Seguramente por consultarlos le paso eso, los técnicos jurídicos seguramente están al dictado de los iluminados dirigentes (Mas, Homns, Puigdemont, Torra, etc. etc) y si las consignas eran, que "no reconocen la justicia de España, que tienen soberanía propia e indivisible y mandato popular" pues la verdad, están sobrados de legalidad.

#10 El Sifoner, Castelló, 21/02/2020 - 16:52

Haces bien sr, Vila, de reclamar, los que te dieron el mandato "tenemos el mandato" que paguen, que con.yo. Pasa lista (esa que se encargo de hacer la ANC creo) y ves casa por casa de cada uno, a cobrarles la minuta. Y si no otra vez no les hagas caso.