Publicitat
Política · 4 de Gener de 2010. 09:36h.

Embolic al PSC amb les vegueries

Alcaldes pressionen pel seu ajornament mentre Iceta diu que són un objectiu "irrenunciable"

Embolic al PSC amb les vegueries

Imatge d'arxiu d'una reunió d'alcaldes i regidors dels socialistes catalans

La polèmica provocada per l'avantprojecte de la conselleria de Governació de la Generalitat sobre la futura divisió territorial de Catalunya, que recupera la demarcació de les vegueries, no ha afectat només l'equilibri intern del Govern tripartit català, sinó també el PSC.

Dins del PSC força dirigents de l'influent sector municipalista, amb molt poder en el partit, són favorables a un ajornament d'aquesta qüestió, perquè saben que desperta una polèmica considerable.

Els problemes han sorgit immediatament a Tarragona, Reus, Lleida, la Cerdanya, la Val d'Aran, el Penedès i d'altres punts de la geografia catalana, des d'on es empeny a la direcció del partit a oblidar-se d'aquesta qüestió, almenys ara per ara.

Aquestes polèmiques, i les tensions dins del Govern qüestionen en la pràctica el calendari que l'Executiu de Montilla s'havia plantejat per a aquesta qüestió que, en principi, havia de quedar aprovada durant la legislatura que acaba aquest any. El calendari podria establir-se a la reunió del Govern d'aquest dimarts.

Tanmateix, i malgrat les discrepàncies i tensions existents al PSC, la direcció del partit, en concret el seu portaveu, Miquel Iceta, ha dit aquest dilluns que la reordenació territorial, amb la recuperació de les vegueries, és un objectiu "irrenunciable".

Iceta també ha negat que, en contra d'algunes versions, el president Montilla no té intenció de frenar aquest procés perquè es tracta d'un compromís que forma part del programa d'actuació del Govern tripartit.

Malgrat aquest plantejament oficial, a bastants sectors del PSC hi ha el convenciment que la direcció del partit considera que intentar posar en marxa ara aquesta qüestió implica córrer un risc molt perillós en un any electoral.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Isern, Barcelona, 05/01/2010 - 23:02

Parlen molt de la terra... de si es nostra, seva, o de quin governarà quin tros, però ¿i de les necessitats de la terra qui parla? ¿que hi ha dels ciutadans que hi viuen? D?això no parlen, es clar, no els interessa de veritat...

#5 Manel, Barcelona, 05/01/2010 - 22:57

La llei de vegueries la vol ERC per simbolisme i per tenir mes poder, el fet que costi mols milions en inversions i manteniment a ells com si res (es clar, no ho pagaran ells).
El PSC no la vol per no perdre poder.

#4 jsc, sabadell, 05/01/2010 - 18:40

tot aixo de les vegueries es llastimos, pero es ben curios que dins de tot aquest enrenou, ningu, absolutament ningu, parla de la llei de reinstauració de la Corporació Metropolitana de Barcelona. Els politics no en volen parlar, i la premsa ????

#3 Lexus, ISLANDIA, 05/01/2010 - 13:17

KASPOTKIN COMPRAT un bon sabo pel cap

#2 Pol, Pirineus, 05/01/2010 - 11:22

Al PSC no li interessen le Vegueries,la seva visió és PSOISTA,sols k no ho poden dir.Del govern li donen suport i dels ajuntaments ho torpedinejen.La tàctica ja emprada altres cops, Estatut, trasvassament TAR-BCN.etc...