Política · 10 de Juny de 2010. 17:30h.

Empresaris no volen la independència

El president del Círculo Ecuestre retreu a Duran el soberanisme de Convergència

La conferència de Josep Antoni Duran i Lleida al Círculo Ecuestre, l'entitat més emblemàtica de la burgesia catalana, estava a les acaballes quan el president de l'entitat, Borja García-Nieto, ha decidit fer l'última pegunta. García Nieto, considerat proper al PP, ha lamentat que la Mesa del Parlament admetés a tràmit -amb els vots de CiU, ERC i ICV- la inicativa popular impulsada pel notari Alfons López Tena, membre del consell nacional de CDC, i el diputat d'Esquerra Uriel Bertran

En la seva opinió, "toca centrar-se en gestionar aquest procés de reflexió i deixar de banda temes més conflictius que potser despisten". Duran, que fins llavors només havia rebut felicitacions, ha hagut de fer mans i mànigues per restar importància a la iniciativa.

El líder d'Unió s'ha esforçat per "resituar la iniciativa en el context precís d'un grup de persones", però que no hi havia "cap iniciativa en curs", simplement que "la Mesa s'ha pronunciat" i que si CiU ha votat "en contra d'una i a favor d'una altra" ha estat perquè van informar "favorablement els lletrats del Parlament". "La Mesa ho va admetre a tràmit però no vol dir que els grups la votin a favor", ha insistit.

Duran també ha reiterat, com ja va fer dimarts passat, que "en el programa electoral de CiU no hi ha cap proposta de referèndum per la independència" i que la iniciativa ha estat impulsada "per un notari i una altra persona", però que era "tan de tràmit" que "ni en vam parlar" amb altres dirigents d'Unió com Jordi Casas i Toni Castellà.

Duran, amb el president del Círculo Ecuestre, Borja García-Nieto
Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#60 Francesc, Terrassa, 13/06/2010 - 16:43

El Círculo Eqüestre és una organització franquista, i com a tal afí al PP i a l\'europeïsme posthitlerià.

#59 ramon, barcelona-c, 13/06/2010 - 00:01

Es pot ser o no independentista per raons económique o per identitarisme . Si aquests empleats d'empreses,la majoría, no volen la independencia es per un problema identitari o es tracta d'empreses antigues que venen el 50% a Espanya, lo fàcil.

#58 Un que els coneix, Barcelona, 12/06/2010 - 12:53

Aquest García-Nieto, com gran part de la família, no són propers al PP, són falangistes de cap a peus i franquistes nostàlgics del "Imperio hacia Diós" i la "Una Grande Libre".

#57 Tomppa, Sabadell, 11/06/2010 - 20:45

La gent que vol viure a Espanya ho poden fer encara després quan Catalunya sigui un país independènt fins i tot poden portar les seves empreses i encara millor, les seves treballadors cap allà. Quin qualitat més merda son els espanyols com treballadors!

#56 Gabriel, Llortet de Mar, 11/06/2010 - 17:16

Francisco (Alacant), que hi tens tu al cap? Suposo que en lloc de neurones i tens els testicles com tota la carcundia d'extrema dreta espanyolista.Què ens penses tirar, bombes fètides? O potser ens deixaras el boc, que monta a la cabra de la legio solt?