Política · 31 de Març de 2020. 08:55h.

En agraïment als serveis prestats

El nou conseller d'Exteriors està processat per l’1-0

En agraïment als serveis prestats

El president de la Generalitat, Quim Torra, va nomenar el passat 20 de març a proposta d'ERC a l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, com a conseller de Exteriors en substitució d'Albert Bosch, que va dimitir després dels casos d'assetjament sexual a la seva conselleria. Solé (Agramunt, 1975) va ser un dels alcaldes processats per col·laborar amb el referèndum de l'1-0.

El nou conseller està considerat com un dels valors en alça d'ERC i des del partit han destacat que amb ell busquen fer prevaldre el "perfil polític", a més de reivindicar la seva "experiència institucional" i destacar que "compta amb una gran experiència en la gestió transparent des de l'administració pública".

En el currículum oficial de Solé facilitat per la Generalitat es destaca que és enginyer industrial i professor d'ensenyament secundari. De la mateixa manera es remarca que "parla català, castellà i anglès i té coneixements de francès". També que és regidor de el partit des de 2007.

Altres aspectes del conseller que es posen de relleu és que va ser "membre de el Grup Scout d'Agramunt (1984-2004)" arribant a ser "cap de grup", també "membre i fundador de la Cobla Jovenívola d'Agramunt (1987-2007), director musical de el Grup Caramellaire Aires del Sió i col·laborador de la Companyia Teatredetics (2000-2008).

No obstant això, Bernat Solé és també un dels alcaldes processats per desobediència arran del referèndum de l'1-0. El TSJC considera que hi ha "bastants indicis" de la col·laboració de Solé en el referèndum.

Fiscalia havia sol·licitat al novembre de l'2019 que s'imposés a l'ara conseller un any i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 24.000 euros per desobediència, en considerar que va desatendre la prohibició de el TC d'impedir el referèndum i que "va permetre i va col·laborar" en la votació. Al gener de 2020 el ministeri públic va confirmar la seva petició d'obrir judici oral.

Solé explicava la setmana passada en una entrevista a El Punt-Avui que "ara el primer és contactar amb els catalans a l'estranger". "Tenim registrades unes 225 persones i si sumem familiars arriben a 715", afegia.

Pel que fa al seu cas remarcava que "si estic imputat és perquè en el seu moment em vaig posar a la banda de el poble de Catalunya perquè pogués exercir el seu dret a vot i vaig anar a l'igual que ho hauria estat en qualsevol altra reivindicació ja que com a alcalde meva obligació era estar a la banda de poble".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Josep Maria, Lleida, 31/03/2020 - 16:47

Si, sap catala, castella i angles. Pero el seu fort es el frances

#7 Josep Bertran, Agramunt, 31/03/2020 - 16:18

Serà un pessim Conseller... Nomes s'ha de veure de quina manera va gestionar la crisis de la residencia d'Agramunt. publicitat a bombo i platillo el que vulgueu, gestió eficient zero!. Estelades a l'Ajuntament a tope, transparencia en d'actuació zero!

#6 Sergi Sergio, Barcelona, 31/03/2020 - 14:50

Meritos: Ser de ERC, llevar el lazo amarillo puesto, haber sido Scout y haber colaborado activamente en el referendum ilegal. Asi vamos, asi estamos y asi seguiremos, por eso la Generalitat es un autentico desastre.

#5 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis?, 31/03/2020 - 13:48

Haber sido scout, tocar la tenora y llevar el churro amarillo son garantías suficientes para llegar a "jefe de asuntos exteriores"
Como ingeniero industrial vale para diseñar trócolas para tractores... maestro en el medio rural... normal es de ERC. Lo de que habla castellano, inglés y algo de francés, a demostrar...
Todo un diplomático.

#4 Didac B., Barcelona, 31/03/2020 - 11:44

Lo realment sublim del cas es que aquest exemplar de raça autoctona no parla ni una paraula d'anglés, precisament per això l'han nombrat responsable "d'exteriors" talmanet com un joc de criatures,pero que ens costen una fortuna. El dia que treguem de les institucions aquests bandarres, la feina amb desinfectar el que han tocat serà colossal.