Publicitat
Política · 24 de Gener de 2020. 14:19h.

En busca del catalanisme perdut

Un altre partit s’afegeix a Units, Lliures, Convergents i Lliga Democràtica

En busca del catalanisme perdut

Jordi Alberich

Un nou partit que reivindica el catalanisme no independentista ha anunciat la seva intenció de constituir-se en "opció electoral" i s'afegeix d'aquesta manera a d'altres formacions que van en el mateix sentit com ara Units, Lliures, Convergents i Lliga Democràtica. Aquest partit es presentarà el proper dia 3 de febrer a les 19.00 al Cercle d'Economia.

Entre els membres d'aquesta nova formació es troben Jordi Alberich, Carlos Cuatrecasas, Àngels Garcia Roca, Eugeni Gay, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, José Luis Oller Ariño, J.M. Prat Sabat, Manel Silva, Felix Riera; Baldiri Ros, Alfredo Pastor, Victor Pou i Miquel Vilanova.

En aquest sentit, criden a evitar "una crisi d'Estat" i reclamen "recuperar la centralitat en política i construir una nova opció electoral des de la catalanitat que assumeixi aquesta centralitat i integri la política catalana dins de la política general espanyola en el marc de la Constitució".

També aposten per "exigir a tots el compliment de la llei, però sabent que la solució no es troba en la lletra de la llei interpretada rígidament". A més, reivindiquen que "per superar la crisi cal, a més, que Catalunya estigui present en la construcció de la política espanyola i hi tingui un pes específic gran, a vegades determinant".

"El conflicte social, econòmic i polític generat pel procés, així com les reaccions que ha provocat, tenen origen tant en una opció independentista radical, que fractura la societat catalana, erosiona la seva economia i provoca una forta pèrdua d’oportunitats, com en l’errònia resposta donada a ella. També resulta decisiva la pèrdua de centralitat de les opcions polítiques", consideren.

"És urgent una opció electoral forta que tingui com a espina dorsal del seu ideari i del seu programa l’abordatge eficient i eficaç de problemes específics de Catalunya en el marc de la política general espanyola i de la Unió Europea. Per assolir-ho, cal el reagrupament del catalanisme avui fragmentat en diversos grups i iniciatives", expliquen.

D'altra banda, adverteixen que "l’opció catalanista només serà una alternativa real per al govern si aconsegueix atreure una part de l’electorat que ha votat fins ara partits independentistes".
 
"Cridem a agrupar-nos com a independents a fi de propiciar una nova opció electoral de govern alternativa a l’independentisme, i capaç de superar el conflicte entre catalans i amb la resta d’Espanya. Amb aquest motiu i finalitat, anunciem la pròxima convocatòria d’una primera trobada d’independents i us invitem a participar en ella", conclouen.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Chris, Lleida, 26/01/2020 - 16:56

El Catalanismo ya se ha dejado maltratar demasiado por estos de siempre. Culpan a Madrid para excusar que son unos inútiles que estan terminando con esa identidad verde, y ahora pasa a ser un hervidero de extremistas de todas las edades que se autoengañan hablando de sus actos procesistas como procedimientos y derechos democráticos.

#4 Grèvol, Barcelona, 24/01/2020 - 22:35

Miró Ardèvol for President !

#3 Joanet, Bcn, 24/01/2020 - 18:04

Tota aquesta colla catalanistes ? Potser sí, però catalanistes de llarga conducta nacionalista espanyola. Res, terra d'escudella.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 24/01/2020 - 19:56

No todos los catalanistas pueden ser tan buenos, puros, altos y guapos como tú.

#2 Sharp, Tarragona, 24/01/2020 - 17:34

De todo lo que dice, estoy de acuerdo salvo el uso del adjetivo actalanista y catalanizar. Siendo catalan de origen , nacimiento y vida no quiero votar nunca mas a ningun partido que use este adjetivo y este concepto para intentar diferenciarse del resto de los ciudadanos españoles.
Soy catalan y por eso español y por eso Europeo.

#2.1 ALBERT, Bcn, 24/01/2020 - 18:18

Podríem estar d' acord , però segur que quan ens volen "espanyolitzar" no posaries.cap impediment oi?. Posats a triar, trio lo primer, lo segon em.sona massa llunyà.....

#2.2 Joanet, Bcn, 24/01/2020 - 20:45

Sharp, ser català no és qüestió de naixement. És qüestió de sentiment.

#2.3 Ojotuerto, Calafell.tab, 25/01/2020 - 08:37

Pasar de Xarnego a Nyordo (Xarnego catalanista)

#1 Telanarinera, Vng, 24/01/2020 - 14:49

No son éstos algunos de los q sembraron los vientos, convertidos hoy en tempestades?
Los de la inmersión en la educación , normalizaciones lingüísticas.... !!pieles de cordero, escondiendo lobos.!!
Prefiero la claridad de los actuales estelados.