Publicitat
Política · 6 de Juny de 2016. 17:16h.

En Comú Podem exigeix un nou model econòmic "que deixi enrere les polítiques d'austeritat del PP"

Xavier Domènech diu que l'actual “ha deixat una realitat profundament ferida”

En Comú Podem exigeix un nou model econòmic "que deixi enrere les polítiques d'austeritat del PP"

Xavier Domènech en una imatge d'arxiu

En Comú Podem proposa un nou model econòmic “que deixi enrere les polítiques d'austeritat del PP” i aposten per un de nou que “s’allunyi de l’austeritat, que sigui capaç de assentar les bases d’un creixement sostenible que sigui just fiscal i socialment”. El cap de llista, Xavier Domènech, ha afirmat que el propi Ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, va reconèixer que “s’havien passat tres pobles amb l’austeritat”. Domènech ha assegurat que el model actual “ha deixat una realitat profundament ferida”. 

Domènech també ha proposat crear  una banca pública per finançar les petites i mitjanes empreses, així com el sector industrial amb l'objectiu de finançar projectes que s’encaminin al canvi de model. Les propostes econòmiques d’En Comú Podem s’engloben en 10 punts amb l'objectiu de “recuperar els drets dels treballadors i treballadores derogant les reformes laborals del PP i del PSOE i fent front a l’emergència social”. “La nostra proposta té com a fil conductor que és la transició cap a una economia pel bé comú i mitjançant la transició ecològica amb 3 objectius: la creació d’ocupació, els salaris dignes i la reducció de la pobresa i les desigualtat”, ha dit el candidat número tres per Barcelona Josep Vendrell.

En Comú Podem també proposa decidir el futur del deute espanyol de manera col·lectiva mitjançant una “auditoria ciutadana” que decidiria quina part de l'actual deute és “il·legítim, il·legal o odiós”. La formació ha afegit en un comunicat que l'objectiu és “decidir col·lectivament com reduir els nivells d’endeutament”.

Vendrell també ha apostat per combatre el frau fiscal i els paradisos fiscals per revertir la situació que “ser ric sigui tan barat”. “El respecte pels Drets Humans ha de ser condició innegociable en el disseny de polítiques macroeconòmiques perquè ningú es quedi enrere”, ha dit Vendrell, per la qual cosa En Comú Podem també aposta per gravar més els trams de l’IRPF de les rendes altes, i augmentar el salari mínim als nivells de la UE i passar dels 640 euros actuals als 950.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Casper, Bcn, 07/06/2016 - 18:45

O sea un modelo con más participación estatal, nacionalización de la Banca y grandes empresas y creación de trabajo con empleo de ingente mano de obra en grandes infraestructuras y nada de gasto en defensa. A la larga nos quedaremos desabastecidos como en Venezuela y comiendo proclamas humanísticas.

#11 Drets i dretes II, Chez Titole, 07/06/2016 - 13:49

Per altra banda els únics salaris que han augmentat son els dels seus polítics allà on manen juntament amb la colocació de llur parents. El seu model econòmic és Veneçuela malgrat que ara vulguin passar per socialdemòcrats. Llops amb pell de xai.

#10 Drets i dretes I, Chez Titole, 07/06/2016 - 13:44

Fent servir els termes amb masculí/femení no ens porta enlloc. Aquesta gent creuen que la retòrica és el remei universal i ens prenen per babaus. La UE és una cotilla que ens te estacats de mans i peus aquestes elucubracions pseudo-econòmicistes son una trampa.

#9 Jack, Vic , 07/06/2016 - 11:12

Fora el autericidi !!!
Viva el despilfarro!!!
Viva la okupacio !!!!
Votame i viviras de gorra !!!
X. Domenec

#7 votant entusiasmat PODEMOS, Barcelona - La Habana - Caracas, 06/06/2016 - 21:39

el SOMNI VENEÇOLÀ-KUBÀ és possible!

allà no hi ha austeritat, tot és gratis: casa, cotxe, menjar, gasolina, TOT !!!

jo no tinc cap dubte, voto PODEMOS!

i vosaltres?