Política · 28 d'Octubre de 2009. 20:46h.

En defensa de Prenafeta

L'historiador Joan B. Culla diu que estan "amortitzats"

L'historiador Joan B. Culla ha realitzat una tancada defensa de Lluís Prenafeta, històric dirigent de Convergència, detingut en l'operació contra la corrupció dirigida pel jutge Garzón. En una tertúlia a Catalunya Ràdio, ha afirmat inicialment que la relació de CDC i del PSC amb aquest cas "no és simètrica. Prenafeta i Alavedra són noms amb un gran càrrega simbòlica, però ja amortitzats".

Després ha dit que "Prenafeta va dimitir el 1990", i preguntat per les raons de la dimissió, ha assenyalat que ho va fer per "una denúncia de la CNT obtinguda a partir de retalls de diaris. El cas és que el jutge que va instruir el cas va desestimar la querella. El senyor Prenafeta no té antecedents penal ".

Joan B. Culla, que va compartir amb Prenafeta el projecte de la fundació Acta, ha manifestat també que "Prenafeta i Alavedra no representen a CDC. Algú és representant [d'un partit] quan té un càrrec orgànic. Són dos militants de base".

Ha afegit que "en canvi, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet és el primer secretari de la federació del PSC del Barcelonès Nord, que és molt important, i vicepresident de la Diputació de Barcelona".

S'ha referit també, com un exemple de la forma d'actuar del PSC a aquesta zona, a l'empresa de transport de passatgers "Tusal, creada i dirigida", ha assegurat, "per militants del PSC des de fa 25 anys, i que és part d'aquesta estructura político-empresarial".

I ha afirmat, respecte a les conseqüències de la investigació que dirigeix el jutge Garzón, que "[els polítics] que resultin imputats, han de ser donats de baixa en tots els casos".

Una imatge d'arxiu de Joan B. Culla
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Jac, Barcelona, 29/10/2009 - 17:18

Els \\\\\\\"historiadors\\\\\\\" d\\\\\\\'aquest petit pais nostre em fan sentir vergonya. Sort que ningú no els llegirà ni ara ni d\\\\\\\'aquí a 50 anys...

#11 ojito con las carteras en presencia de culla, BCN, 29/10/2009 - 14:59

Los alunos de aquí el Culla vendido al prenafetisme triomfant que se vayan palpando los bolsillos por si les falta la cartera y el móvil. La omertà es lo que tiene

#10 Beto, Barcelona, 29/10/2009 - 14:08

Seria interesant preguntar a la ATM com va "guanyar" Tussal la empresa del PSC de transports el concurs de transport al aeroport.Sembla que l'alcalde de Santa Coloma va fer arribar les instruccións addiens.Calia finançament a Nicaraua

#9 Anna A., Els catalans som més burros que els espanyols, 29/10/2009 - 10:24

Per asimetries, les del Sr. Cuní.
Inclús quan fa veure que és "periodista neutral", prova de ficar un "Millet" per enmig.
Les seves tertúlies són super plurals.
Tots els convidats són socialistes, però vesteixen diferent.

#8 Tomeu, Tarragona, 29/10/2009 - 09:52

Responsabilitats no simètriques? Això serà per a una JUSTÍCIA NO SIMÈTRICA... on (es clar) els polítics tenen altra justícia DIFERENT I BENÈVOLA que el ciutadà català del carrer.