Publicitat
Política · 9 de Març de 2009. 09:32h.

En defensa del toro d'Osborne

Una associació defensa la "reconstrucció i conservació" de la silueta

En defensa del toro d'Osborne

Imatge de la manifestació de dissabte

L'Associació per a la Defensa del Toro, en relació a l'atac sofert per la tanca publicitària que Osborne té a la població d'El Bruc, vol "condemnar aquest atac i mostrar la seva més profunda repulsa per l'intent d'intimidació i expulsió de Catalunya de tota simbologia d'àmbit nacional". Aquesta associació, creada fa un any i mig, té actualment 60 socis, "però després de l'últim atac sofert hem rebut moltíssimes peticions per a apuntar-se", han manifestat fonts de la mateixa a e-notícies.

"Des de la nostra associació, recolzem la reconstrucció i conservació del toro d'Osborne, entenent que els catalans i catalanes tenim el mateix dret que la resta d'Espanya a disposar de la figura històrica que representa la silueta del toro d'Osborne", expliquen. És per això que "des del mateix moment de l'enderrocament, ens hem posat a treballar en la seva reconstrucció; per a això expliquem amb la necessària ajuda del grup de veïns que van participar activament en l'anterior reparació, i esperem esmenar les destrosses en el menor temps possible".

"Des d'ADT, estarem així mateix, atents al progrés de les investigacions que mantenen obertes els Mossos d'Esquadra, per a tractar de localitzar i denunciar als vàndals que han comès diversos delictes per a assolir derrocar el toro", apunten, a més de deixar clar que "la situació de feixisme que vivim actualment a Catalunya, on els símbols espanyolistes són eliminats contínuament, no és compatible amb el sistema democràtic i constitucional que se suposa hi ha instaurat en tot el territori nacional, Catalunya inclosa".

Finalment, també han volgut denunciar "la nota intimidatoria que va rebre en el seu domicili un dels impulsors de l'anterior reconstrucció".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Ricard, Esparreguera, 16/03/2009 - 17:39

Aquets que parleu de Rafael de C.i el timbaler del bruc esteu fent demagogia barata, sabeu sobradament la diferencia entre gent que lluitava per la seva terra i un emblema sanguinari que ens es aliè.

#37 lluis, masquefa, 11/03/2009 - 14:45

ccc no s'els hi pot demanar més a aquests brétols, cada 11S quan van a posar?i flors a un patriota que va morir per deu, pel rei i per Espanya ja está tot dit hahaha

Rafael de Casanova representa Espanya com 10 vegades més que el brau d'Osborne babaus

#36 ccc, bcn, 10/03/2009 - 10:03

podrien tb enderrocar l'estatua de Rafel de Casanoves, q lluitava per Espanya i el seu Rei

#35 ccc, bcn, 10/03/2009 - 10:03

aquest q brindaven amb cava per q havien enderrocat el toro, ha vist q pasaven per devant l'estàtua del timbaler del bruc i no entec com és q no l'han enderrocat, sent un símbol de la defensa patriòtica d'Espanya

#34 nacho, mundo, 10/03/2009 - 00:52

cuanta intolerancia...donde esta la pluralidad y el respeto a los sentimientos y creencias de los demás?
os parece normal usar la violencia xa atacar los simbolos que algunos apoyan?