Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2020. 13:02h.

En mans de Bargalló

Quinze incompliments del conseller, segons Units

En mans de Bargalló

Units per Avançar ha demanat la destitució del conseller d'Educació, Josep Bargalló per la seva la "nefasta gestió" al capdavant de la conselleria i ha elaborat un llistat amb 15 greuges del conseller a la comunitat educativa.

El secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha afirmat que "Bargalló té el trist honor d'haver unit per primer cop a tota la comunitat educativa en contra de la seva gestió". "Aquest curs no es mereix ni pot acabar amb el Govern actual en el Palau de la Generalitat" ha manifestat.

Els 15 greuges que denuncia la formació en contra la comunitat educativa per part de Bargalló són:

-Manca de diàleg i de transparència del Govern amb els diferents membres de la Comunitat Educativa, que han generat desconfiança i inseguretat.

-Falses instruccions que han creat falses il·lusions sobre la flexibilització d'espais, aules i desdoblaments.

-Engany absolut, amb incerteses i frustració d'esperances, amb les ràtios d'alumnes grup/classe.

-Planificació escassa i poc racional de plantilles, només mínimament a Primària, i nul·la a ESO, BAT i FP.

-Insuficient augment en les despeses de funcionament de neteja i desinfecció.

-Opinions i missatges contradictoris en la flexibilització horària i sobre les classes presencials o no presencials.

-Prometença falsa de 300.000 ordinadors als alumnes a partir de 3er d'ESO.

-Il·lusió frustrada sobre la millora de la connectivitat amb moltes famílies que pateixen una bretxa digital i no disposen d'internet.

-Inexistent debat curricular i resposta davant la nova situació educativa.

-Manca de resposta ràpida i real sobre els docents vulnerables laboralment.

-EPI's insuficients com a mesura sanitària mínima.

-Manca de política estratègica davant l'educació digital, la gran anomenada competència de futur, però, en canvi, la gran abandonada financerament.

-Política confusa en les "targetes moneder" amb l'angoixa i patiment per a moltes famílies que viuen en situació de pobresa.

-Escassa preocupació davant el fracàs escolar, agreujat en aquesta nova realitat. Som el país de l'OCDE on podem superar ja el 20% d'abandonament escolar, essent la mitjana de l'11 %.

-Un no parar de missatges i declaracions confuses que en cap moment donen seguretat ni als equips docents ni als pares i mares.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Pilar PY, Cerca de Sant Andreu de la Barca, 13/09/2020 - 17:17

que gobiernan, porque la escuela y los institutos van a contribuir a aumentar la Rho así como su velocidad. Su aumento será exponencial y si los PCR no llegan, habrá cientos de miles de contagios, muchos de los cuales con efectos gravísimos o graves sobre la salud. Pero bueno, como lo que prima es una república catalana y unas políticas para nada

#5 Pilar PY, Cerca de Sant Andreu de la Barca, 13/09/2020 - 17:15

pequeños y pequeñas además de adolescentes y adolescentas a pupilaje. Lenguaje falso: grupos estables, escuelas e institutos superseguros aunque añaden bien es cierto que el riesgo cero no existe, se han saltado la LEY no dotando de EPI's de calidad al profesorado. Esperemos que todo ello pase factura a los que gobiernan, en cada territorio, los

#4 Pilar PY, Cerca de Sant Andreu de la Barca, 13/09/2020 - 17:13

docente, por su coste económico. Nunca hubo voluntad para ello. Además ni se miraron espacios donde poder hacer desdobles. Y tampoco en las Bolsas de Docentes están disponibles los de 35.000 a 40.000 que se precisan. Sin contar los de la concertada. Hablo de enseñanza pública catalana no universitaria. La orden es abrir seamos parking, admitiendo

#3 Pilar PY, Cerca de Sant Andreu de la Barca, 13/09/2020 - 17:11

Lo que hace Units como el resto es hacer política.
Me dicen los que posiblemente se jueguen la vida que o no han sido valorados por Prevenció de Riscos por desconocimiento de su estado de salud o bien porque dicen que son aptos para trabajar. Todo el mundo sabe que no se guardaran las distancias en miles de grupos. No se bajará la ratio alumno

#2 Didac B., Barcelona, 13/09/2020 - 15:18

Aquest era una momia enterrada de l'antic tripartit integrant del "clan de l'avellana" encapçalat pel tal Carod, i el van resucitar segurament per alimentar-lo via menjadora... la seva biografia de gestió està repleta de fracassos i d'atzagallades monumentals, i tot plegat s'ajusta al baix nivell de la resta de la banda: els millors dels pitjor