Publicitat
Política · 1 de Març de 2013. 11:51h.

En què quedem, president?

Mas s'ofereix a comparèixer pel cas Palau, però a l'hora de la veritat CiU i ERC ho impedeixen

En què quedem, president?

Artur Mas, durant una sessió de control

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va comprometre a donar explicacions pel Cas Palau al Parlament durant la primera sessió de control d'aquesta legislatura, però a l'hora de la veritat el vot en contra de CiU i ERC, tant a la Junta de portaveus com a una moció presentada pel grup parlamentari ICV-EUiA, ha impedit la seva compareixença.

En la sessió de control del passat 13 de febrer, el president, a instàncies de Ciutadans, va afirmar que "jo sempre estic disposat a donar la cara davant de qualsevol institució o de qualsevol organisme. Li ho dic de veritat" i va explicar que "en el tema del Palau de la Música, jo, quan estava a l’oposició, vaig oferir comparèixer en una comissió d’investigació, i no se’m va deixar. Sí, però no m’acusi a mi d’allò que jo no vaig fer. No se’m va deixar comparèixer".

Una setmana després, la Junta de Portaveus del Parlament va rebutjar, amb els vots de CiU i ERC, la compareixença del president de la Generalitat per donar explicacions en el ple del Parlament "dels diferents casos de corrupció vinculats als partits que han donat suport al govern” d'acord amb la petició que havia fet de Ciutadans.

En aquest sentit, el portaveu de C's, Jordi Cañas, va apuntar que “no entenem exactament quin és el motiu d’aquesta votació negativa, ja que el propi president en l’últim ple va lamentar la impossibilitat de poder haver explicat en seu parlamentària els casos de corrupció”.

En el ple d'aquesta setmana, els vots d'ERC -juntament amb els de CiU- han evitat de nou Artur Mas comparegui al Parlament per informar sobre el cas Palau com demanava ICV. La resta de partits (PSC, PPC, ICV-EUiA, C’s i CUP) hi han votat a favor.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 02/03/2013 - 14:28

El presidente de la Generalidad, Artur Mas, ha escenificado este martes la puesta de largo de la diplomacia catalana reuniéndose en Barcelona con el presidente de la región belga de Flandes, Kris Peeters, aunque sin lograr el propósito de conseguir su complicidad para apoyar el proceso de secesión .

#17 BEJOTA, bcn, 02/03/2013 - 14:12

El primer ministro de Gales, Carwyn Jones, tampoco ha querido apoyar el proceso soberanista catalán ?tal como esta misma semana ocurrió con el presidente de la región de Flandes, Kris Peeters? diciendo que "no me atrevo a dar una opinión sobre el futuro de Cataluña".

#16 Xavi, Barcelona, 01/03/2013 - 23:57

Després Junqueras s'omple la boca parlant de corrupció quan és més còmplice que ningú. No pot ser més vergonyós!!!

#15 Manolo, Barcelona, 01/03/2013 - 20:33

Votantes de Convergencia que no seáis talibanes ¿Cómo os queda el cuerpo despues de esta demostración de hipocresía?

El Gran Timonel es un pluff. A ver si conseguís cambiarlo pronto, porque IRC se quedará con todos vuestros votos.

Dejar que siga su viaje a Itaca que a igual que Ulises llegó sólo

#14 Kropotkin, Vic, 01/03/2013 - 20:13

El quería, pero sus heroicos esfuerzos han sido impedidos por el destino (claramente españolista). Jua, jua, jua,.. Esta tragicomedia cada vez es mas ridicula. Jua, jua, jua,...