Política · 26 de Gener de 2012. 22:48h.

En record de les víctimes de l'Holocaust

El Parlament celebra el dia internacional en la seva memòria

En record de les víctimes de l'Holocaust

Imatge de l'acte al Parlament

El Parlament ha recordat aquest dijous les víctimes de l'Holocaust en la vigília del dia internacional en la seva memòria. En la cloenda de l'acte, la presidenta, Núria de Gispert, ha recordat les víctimes d'aquella "infàmia", incidint especialment en el patiment dels infants que la van patir, i ha dit que al segle XXI "no hi ha espai per a l’odi, la xenofòbia i la destrucció".

L'acte s’ha fet a la sala auditori, l'ha presidit De Gispert i hi han assistit la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; el vicepresident segon del Parlament, Higini Clotas; les secretàries segona i quarta, Montserrat Tura i Dolors Batalla, i els diputats Antoni Fernández Teixidó i Glòria Renom (CiU); Laia Bonet i Ernest Maragall (PSC); Sònia Esplugas (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA), Joan Puigcercós (ERC) i Alfons López Tena (Solidaritat).

En el discurs la presidenta ha advertit que "no podem deixar per als altres la responsabilitat de prevenir qualsevol possibilitat que es repeteixin uns fets tan infames", de manera que, ha raonat, "ens pertoca a tots resistir i vèncer aquell vent glaçat que, sobretot en períodes de tensions socials i de penalitats econòmiques, pretén estendre’s pel paisatge humà sota les formes del fanatisme, del racisme i del prejudici".

Així mateix, ha argumentat que actes com aquest expressen de manera "ben nítida i entenedora" el compromís "amb la vida, la dignitat personal i dels pobles, la justícia i la pau", i ha denunciat "amb contundència democràtica" règims que practiquen "la banalitat del mal, la imposició moral de l’obediència i la degradació de la condició humana".

D’altra banda, la vicepresidenta del govern s’ha referit a l’Holocaust com una "immensa tragèdia per a la humanitat", i ha defensat el deure de les institucions de recordar-lo, perquè, ha advertit, "la democràcia no es pot basar ni en l’oblit ni en el desconeixement".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Iluminatta, Jerusalem, 27/01/2012 - 08:50

Efectivament en el segle XXI no hi espai x aix'o, xro si per amargarnus-en la vida. Ja podeu fer veure el q volgueu xro aqui estem molt malament con x fer-vos els bones persones utilitzan horrors del pasat. ADEU

#3.1 Bernd, barcelona, 27/01/2012 - 10:14

Em sembla un comentari indignant.

#2 Séneca, Barcelona, 27/01/2012 - 01:32

Exacta: "...sobretot en períodes de tensions socials i de penalitats econòmiques" és quan hem d'estar alerta per tal de que no surti un il.luminat i la torni a liar. No badessim pas i no ens perdessim per les branques: les revolucions no se sap com acaben i fant pagar a justos per pecadors,

#1 Trinity, BCN, 26/01/2012 - 23:20

molt bonic però els nostres pròpis morts segueixen a les fosses, en Garzon encausat i el govern de la Generalitat segueix flirtejant amb els hereus de la dictadura

#1.1 Francesc, Girona, 27/01/2012 - 08:26

No hi ha res comparable a l'horror a l'Holocaust , és un insult aquesta comparació