Publicitat
Política · 23 de Gener de 2023. 18:12h.

Encara "a les portes"

Ple del Parlament sense Pressupostos

Encara "a les portes"

La portaveu del Goven, Patrícia Plaja, va anunciar fa tres setmanes que l'acord de Pressupostos amb el PSC estava "a les portes", però el ple del Parlament d'aquesta setmana, que comença aquest dimarts, no inclourà encara el debat per als comptes del 2023.

La negociació entre els socialistes i els republicans està encallada, però per intentar desbloquejar-la ERC ha fet un moviment d'última hora i portarà a la cambra catalana el debat sobre la B-40, el Quart Cinturó, que segons el Govern és l'únic punt que impedeix que el PSC doni suport als comptes.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha detallat que ERC aprofitarà una moció que els socialistes porten al ple d'aquest dijous justament sobre la mobilitat al Vallès i hi presentarà una esmena "amb la voluntat d'arribar a un acord".

Mentrestant, el líder del PSC, Salvador Illa, defensa la seva proposta de "mínims" i acusa "d'intransigent" el president de la Generalitat. Els socialistes reivindiquen la necessitat de projectes com l'ampliació de l'aeroport, la B-40 o el Hard-Rock.

Abans que se sabés l'oferta d'ERC per debatre el Quart Cinturó, la diputada d'esquerra Marta Vilalta ha insistit que l'acord ja es podria signar i ha acusat el PSC de buscar excuses per dilatar-lo: "Si algú vol ulititzar una carretera com a moneda de canvi ho haurà d'explicar molt bé. Qui vol acord negocia i qui no, busca excuses".

Pel que fa a Junts, han criticat que ERC "truqui a la porta del PSOE" perquè, diuen, "quan es tracta de Pedro Sánchez, Catalunya sempre hi surt perdent". "Per pactar els pressupostos no es necessiten sindicats o patronals, es necessiten escons, i ERC en té 33", ha reblat Josep Rius, portaveu de la formació.

Rius ho ha dit el dia que sindicats i patronals, d'altra banda, s'han tornat a reunir amb el Govern aquest dilluns, i han constatat el bloqueig de les negociacions dos mesos després de segellar un pacte que preveu actualitzar el barem que dóna accés a les prestacions socials o l'execució del Pacte Nacional per la Indústria.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat