Publicitat
Política · 12 d'Abril de 2012. 16:47h.

Endollats a la Diputació

Els partits fan servir l'organisme per recol·locar ex-alts càrrecs

Endollats a la Diputació

Ple de la Diptuació

La Diputació de Barcelona ha nomenat set nous càrrecs d'assessors especials de grups polítics i ha modificat les condicions d'uns altres tres, que s'havien incorporat uns mesos abans. També ha incorporat cinc càrrecs de "confiança".

En efecte, es tracta de personal eventual de confiança dels partits polítics des del 30 de novembre del 2011 fins al 25 de gener del 2012. Tres d'aquests assessors són d'Esquerra, dos d'Iniciativa, dos de CDC, dos més de PPC i un de PSC. Dels cinc càrrecs de "confiança", tres són de CiU i dos del PPC.

Els partits aprofiten aquest organisme per recol·locar ex-alts càrrecs, alguns dels quals han quedat fora d'altres institucions perquè no han sortit escollits en les darreres eleccions.

Els assessors són:

-Josep Maria Civis, d'ERC, va ser nomenat al 2006 director general d'Acció Cívica de la secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació. Dos anys després va passar a ser secretari d'Acció Ciutadana. També ha estat regidor i conseller comarcal en temes de medi ambient i sostenibilitat a Sabadell i al Vallès Occidental.

-Eduard López és membre de la permanent d'Esquerra i vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori. Ha ocupat càrrecs a òrgans de la Diputació com el Consorci de Comunicació Local, la Xarxa Audiovisual Local o el Patronat d'Apostes.

-Josep-Ramon Mut es va quedar fora de l'Ajuntament de Cervelló a les darreres eleccions municipals. Mut anava de número dos a la llista d'Esquerra, que només va assolir un acta de regidor. És membre de la sindicatura electoral del partit republicà

-Josep Altayó Morral és membre de la comissió executiva nacional d'ICV i responsable de cultura de la formació ecosocialista. És membre del consell assessor de RTVE a Catalunya.

-Benet Lluís Moreno és vicepresident i responsable d'organització d'ICV i exvicepresident del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Ha estat regidor a Esparreguera.

-Ramon Minoves és president comarcal del Berguedà i conseller nacional de CDC. Ha estat assistent d'eurodiputat a Brussel·les entre 1999 i 2002. Del 2002 al 2004 va ser gerent del Consorci Carrilet Turístic de l'Alt Llobregat.

-Joaquim Matas ha estat regidor de Tordera per CiU. Ha ocupat els càrrecs de cap de gabinet dels Ajuntaments de Blanes i Tordera.

-Maria Montserrat Arboix és considerada propera a CiU, i és coordinadora d'Educació i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona.

-Carles Segura va substituir Jordi Turull com a president comarcal de CDC al Vallès Oriental. És conseller nacional del partit liderat per Artur Mas. A les darreres eleccions municipals va ser suplent en la llista de CiU per Sant Fost de Campsentelles. També ha estat portaveu de Sant Fost Decideix.

-Marta Escribà va ser suplent a la darrera llista electoral al Congrés en representació d'Unió Democràtica. És vicepresidenta de Centre Comerç de Badalona i dona de confiança del regidor d'Unió Jordi Subirana, portaveu de CiU a l'Ajuntament badaloní. A les eleccions municipals del 2011 era la número 6 per la llista de CiU per Badalona, que només va obtenir 4 regidors.

-Juana Boza va ser l'única membre de la llista del PPC a les eleccions municipals del 2011 per Sant Agustí de Lluçanès en les quals va obtenir 1 vot. Abans, havia estat suplent en unes altres municipals per Seva, també a la comarca d'Osona.

-Ferran Figuerola ha estat gerent del PPC i el passat mes de juliol va ser nomenat com a personal eventual assessor de grup polític amb el grup retributiu 6.

-Joan Canongia ha estat diputat del PSC al Congrés, però a les darreres eleccions va quedar-ne fora, ja que era el 12è de la llista i només van sortir-ne els deu primers. També ha estat el primer secretari de la federació del PSC a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

-Manuel Bueñano és regidor portaveu a l'Ajuntament de Cerdanyola pel PPC. A les darreres eleccions estatals era el número 14 per Barcelona, però no va ser escollit. Actualment és secretari provincial de l'àrea d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge, i president del PP de Cerdanyola.

-Emiliano Jiménez és assessor polític del Partit Popular de Catalunya. És llicenciat en Filosofia i Lletres per l'Autònoma de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#30 Empar, Sant Quirze del Vallès, 19/04/2012 - 22:04

Malauradament, accedir a la política no és una vocació de servei al ciutadà--confio que hi hagi alguna excepció--sinó una manera assegurada
de guanar-se esplèndidament la vida i a vegades
de posar-se amb embolics que, sortosament per ells, solen sortint-se'n sense masses problemes.
Què es potfer?

#29 Andreu, Tarragona, 17/04/2012 - 23:13

Qui després de llegir això vulgui mantenir les diputacions i els consells comarcals és que alguna cosa hi té a guanyar.

#28 Joana, Barcelona, 14/04/2012 - 19:14

Pues certificar la descomunal corrupció de la DIBA. Vaig assistir a un tribunal d'oposicions i va ser un espectacle veure com els xoriços ho manipulaven tot per intentar colocar algú. Increïble.

#27 Xasisoc, Bcn, 13/04/2012 - 15:37

Es llastimós l'espectacle que TOTS el partits donen des de sempre repartint-se llos a les diputacions. I suposo que el sous no son milenouristes. Això hauria de fer caure la cara de vergonya als responsables. Es que no es poden fer be les coses? Sembla que la diputació sigui un cementiri d' elefants

#26 Rafel, Barcelona, 13/04/2012 - 13:12

Senyors d'e-noticies, com és que no expliqueu que la oficina de Cultura de la Diputació de Barcelona s'ha reformat de dalt a baix sense que hagin sortit nomenaments enlloc? Ara està plena d'enxufats.