Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2019. 17:10h.

Enfrontament entre mossos i guàrdies civils

Un agent de l'Institut armat declara que una parella "va empentar-nos en sentit contrari al que portàvem"

Enfrontament entre mossos i guàrdies civils

Un tinent de la Guàrdia Civil que va ser un dels caps de l'operatiu a l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada ha afirmat que els va rebre una parella dels Mossos d'Esquadra i que es van "interposar" en la seva tasca. L'agent G61262V, en la seva declaració al Suprem, ha declarat que "ens van rebre dos Mossos d'Esquadra, es van interposar i van començar a empentar-nos en sentit contrari al que nosaltres portàvem".

L'agent ha explicat que la parella de Mossos els hi va demanar una "autorització" per actuar i ha apuntat que aquest fet va posar "eufòtics" als ciutadans que esperaven per votar. "Ens van dir que no teníem autorització per actuar, un d'ells es va apartar i l'altre es va quedar i el vam haver d'apartar" ha explicat. "Quan els votants veien dos agents enfrontar-se a la Guàrdia Civil, això confon encara més i els va animar i es van posar més eufòrics" ha dit.

El cap de l'operatiu també ha assenyalat que tan bon punt van accedir l'interior de l'edifici un suboficial va rebre un cop de cadira que li van llençar des d'uns quatre metres de distància. "Li va colpejar les cames i va caure esvaït a terra, on va estar uns 30 segons" ha declarat l'agent, recalcant que el context era "de crispació i insults".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Montse Quatre, Barcelona, 05/04/2019 - 16:12

L'unica alternativa seriosa i eficaç, despres dels antecedents actuals i hstorics, dels anomenats moSSos , es el traspàs de la competencia al ministeri de l'Interior o be directament que depenguin de l'exercit. Qualsevol altre opció caurà en el parany de transformar-los en policia politica tal com ara sembla que estan actuant, vergonya total