Política · 24 de Gener de 2014. 09:31h.

Enganxada entre la CUP i Ciutadans al Parlament

Arrufat els acusa de "catalanòfobs" i Carlos Carrizosa replica que no "doni lliçons de catalanitat"

El portaveu de la CUP, Quim Arrufat, i el diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, s'han enganxat durant el debat de la moció sobre "la utilització de l'escola com a eina de construcció nacional" presentada pel partit d'Albert Rivera. El primer ha aprofitat la seva intervenció per retreure-li "la catalanofòbia" i Carrizosa li ha replicat que no "doni lliçons de catalanitat".

Arrufat ha manifestat que "estem davant d’una moció més de l’obsessió identitària del bloc identitari d’aquest Parlament, insistint permanentment a treure temes vinculats a la identitat nacional i a alterar la identitat i, per tant, denunciar-la, parlar-ne, etcètera, oi?"

"Aquí -ha dit- el que hi ha bàsicament és una catalanofòbia creixent i una catalanofòbia bàsicament militant". "El que els fa ràbia és, exactament, vull dir que els catalans bàsicament existim, que bàsicament existim com a catalanoparlants, que existim com a nació, que existim com a marc nacional, que, a més a més, tinguem projectes col·lectius propis, això és el que els fa ràbia a vostès", ha afegit.

El de la CUP ha retret a Ciutadans que "tenen catalanofòbia oberta contra el projecte nacional, contra la nació catalana, el conjunt dels Països Catalans i, en concret, al Principat de Catalunya". "L’obsessió identitària del bloc espanyolista no té en absolut cap mena de límit", ha reblat.

El diputat de Ciutadans, un cop ha acabat el debat, ha demanat el torn de paraula per al·lusions i ha instat Arrufat a que "retiri les paraules que ha pronunciat respecte que som 'catalanòfobs', i que odiem el català i que pretenem acabar amb el català".

Finalment, Carrizosa ha assenyalat que "no ens donarà vostè, senyor Arrufat, lliçons de catalanitat, ni serà vostè més català que el que és aquest diputat". "Per tant, li demano que les retiri perquè és un llenguatge bèl·lic i de confrontació el que vostè ha utilitzat", ha conclòs.

Carlos Carrizosa (C's) i Quim Arrufat (CUP)
Publicitat
Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#52 JC, BCN, 25/01/2014 - 15:53

El diputado de la CUP reconoce y justifica el adoctrinamiento en el espíritu nacional a los niños catalanes en las escuelas. Es decir, defiende y aplaude los mismos métodos que se utilizaban durante el franquismo. El proyecto de ingeniería social en Cataluña se inicia en las aulas con los infantes.

#51 Ciudadano concienzado, españa, 25/01/2014 - 00:32

Bien por el diputado de C,s, parando los pies a esos perroflautas de la CUP, que no solo quieren la independencia sino que estan en contra del capitalismo, cuando gracias al capitalismo hay empresarios que nos dan trabajo para que podamos comer. Suerte tenemos de los ricos que invierten en empresas

#50 EUSTAQUIO, Cornella, 25/01/2014 - 00:18

Gracias a C,s, he descuvierto que aunque haga más de 3 años que estoy en paro y a mi mujer le han bajado el sueldo 300 euros, lo importante es que Cataluña sea española y a mis hijos les enseñen en castellano en la escuela.
No como esos comunistas de la CUP, que quieren cambiar el sistema economico

#50.1 JC, BCN, 25/01/2014 - 15:38

¿El debate en el Parlament era sobre economía o sobre educación?

#49 Jordi del Poble-sec, bcn, 25/01/2014 - 00:05

Ja no se si els de C,s fan riure o pena. Un pseudopartit sense ideologia, amb un únic interès: Catalunya ha de continuar a Espanya i l'espanyol està discriminat
I mentrestant van donar suport a la política econòmica neoliberal dels partits de dreta que empobreix cada cop més als ciutadans més febles

#48 Pere, Comarca Garraf, 24/01/2014 - 22:35

Cap del dos son Identitaris, som MILTIDETOT, sense cap mena de límit, bàsicament MUNDIALISTES SI PERÒ NO PAS. La CUP i el seu entorn sembla cada dia mes identitari, i critica i retreu a altres, no solament a C` s, a tots, inclosos als 3 o 4 Partits Identitaris Catalans que no estan al Parlament.