Publicitat
Política · 20 de Juny de 2009. 14:46h.

Enric Canela es dóna de baixa a CDC

El portaveu de Deumil.cat se'n va pel vot de CiU contra l'ILP del referèndum

Enric Canela es dóna de baixa a CDC

Enric Canela

Enric Canela, militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i portaveu de Deumil.cat,  ha anunciat que es dóna de baixa de CDC després de 25 anys per la decisió de CiU de votar contra l'admissió de la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per Deumil.cat que demanava convocar un referèndum d'autodeterminació el 2010.

Canela diu en una carta oberta publicada al bloc Gran del Sobiranisme que en els últims mesos ha mantingut el desig i l'esperança de tenir una "coalició nacional en defensa de la independència" integrada per CiU i ERC, però que el vot negatiu del seu partit a la ILP de Deumil.cat ha fet precipitar la seva decisió.

Afegeix que el vot afirmatiu a la ILP "no és un tema estrictament jurídic sinó polític", i acusa la Mesa del Parlament d'haver-se convertit en "una sucursal del Tribunal Constitucional" perquè assumeix una funció que "en cap cas li correspon", com és la de determinar la constitucionalitat dels expedients que tramita.

També diu que esperava que el seu partit, "que s'autodefineix nacionalista i que té una gran part de la militància favorable a la independència de Catalunya", votaria a favor de debatre "al si del Parlament" la conveniència de convocar un referèndum perquè el poble es manifestés sobre la independència de Catalunya.

Així mateix, acusa CDC de tenir un comportament "només" d'un partit catalanista i no de treballar per "assolir un Estat propi". Canela considera que el seu partit ha "d'anar més enllà de la defensa dels valors nacionals" i l'acusa de mantenir una "ambigüitat" constant en la manera de fer política.

Finalment, assegura que "és hora que el Parlament deixi de fer el ridícul i es gasti els diners dels contribuents discutint unes lleis de dependència com la de consultes". Per l'ara ja exmilitant de CDC, l'opció política que defensa és la de bastir "una opció electoral, quan més àmplia millor, que posi per davant i com a prioritat la independència de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Gica Popescu/ Gica Hagi / Gica Craioveanu, Barcelona, 23/06/2009 - 10:12

Home! Per aquí tqambé apareix en Gica = becari pagat pel PSOE secció NE que només posa posts per cagar-se en CiU

#20 gica, Figueres, 22/06/2009 - 15:01

Manel, encara més coses: un partit que NOMÉS amb el 8.4% dels vots ja pensa en la Presidència, quina credibilitat té? Per a mi, que sóc un dels abstencionistes que hem guanyat (amb el 63%!!!), CAP. Una merda, només. Com és que teniu tants fums?

#19 gica, Figueres, 22/06/2009 - 14:48

Manel, Conveniència i Cagarró, MALAURADAMENT, ha estat ficada fins a la sopa durant molts anys. Ara, val més que feu les maletes perquè se us ha vist el llautó, traïdors! Els 10000 va funcionar MALGRAT els convenients i cagarrons.

#18 roger, EL PUTXET-BCN, 22/06/2009 - 09:35

Amb tot el respecta Sr.Canela, els 10.000 va funcionar desgraciadament per el país només per el soport de militats de CDC, el protagonisma que ha tingut mai més el tornarà a tenir, el seu problema és que és un elitiste.

#17 ramon, barcelona-c, 21/06/2009 - 23:39

Convergencia esun respectable partit regionalista,format per persones a qui els sobren arguments i informació per fer-se independentistes pero volen continuar la trista historia d'aquest país .Només els nous catalans ens faràn independents.