Publicitat
Política · 17 de Maig de 2010. 17:28h.

Enric Cases, el nou home fort de l'Ajuntament de Barcelona

La defenestració de Carles Martí deixa el camp lliure al cap de la comunicació i la imatge municipal

Enric Cases, el nou home fort de l'Ajuntament de Barcelona

Una imatge d\'arxiu d\'Enric Cases

La sortida de Carles Martí de l'Ajuntament, on ocupava el càrrec de primer tinent d'alcalde, converteix en l'home fort del nucli municipal dirigent a Enric Casas, el director de comunicació i imatge corporativa.

Cases, a més, és des de desembre de 2009 el director de l'àrea d'alcaldia, i segons fonts pròximes a l'equip de govern, va ser col·locat en aquesta posició "a instàncies de la direcció" del PSC, amb l'objectiu de "controlar" l'actuació del nucli de afins al alcalde.

Oficialment, Carles Martí, primer secretari de la federació de Barcelona del PSC, era l'enllaç entre el partit i l'equip de govern de l'Ajuntament, però de fet, aquestes funcions eren assumides per Casas, que sol actuar amb una considerable discreció.

Per tant, la connexió entre el PSC i l'equip de l'alcalde Hereu "no s'ha trencat" tot i la destitució de Martí, perquè Cases manté aquesta connexió, entre altres coses perquè la seva experiència en campanyes electorals li ha proporcionat una "excel·lent relació" amb pesos pesants del partit, com Miquel Iceta i José Zaragoza.

Des del carrer Nicaragua es va prendre la decisió d'encarregar a Casas que intentés "posar ordre" a l'Ajuntament, davant els resultats cada vegada més negatius per al PSC que donaven -i segueixen donant- les enquestes sobre les properes eleccions municipals.

L'ascens de Cases es va realitzar en detriment de la capacitat d'influència del mateix Carles Martí i d'Ignasi Cardelús, delegat de Presidència i Relacions Institucionals de l'Ajuntament i un altre dels homes més influents del nucli dirigent.

Enric Casas no es va manifestar en contra de la convocatòria del referèndum sobre la reforma de la Diagonal, però la "seva forma discreta d'actuar" li he permès no aparèixer entre els perjudicats pel fracàs polític en què s'ha convertit la consulta.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Isidre, L'Armentera, 18/05/2010 - 07:35

El problema de Barcelona sou els barcelonins, altrament anomenats "kamakos" o pixapins" que porteu més de 30 anys entafonant-nos a aquesta gentola als de comarques. Debeu patir una greu malaltia social.

#2 Joan F. B., Sabadell, 17/05/2010 - 20:47

Quina gran pensada pensar en ascendir al responsable d\'imatge del consistori! Amb les enquestes i la sensació cada cop més instaurada de la necessitat d\'un canvi, realment creu Hereu que aquest Cases es un candidat a un ascens? Quines llumeneres!!

#1 Gertrudis, Barcelona, 17/05/2010 - 17:56

També és P$OEmontillista, oi?...dons també al carrer. Cal fer net de 30 anys de tonteria i saqueig.