Política · 25 de Març de 2014. 16:20h.

Ensenyament exigirà només el First Certificate per donar classes d'anglès

El director del centre podrà proposar fins el 50% de les places específiques

Ensenyament exigirà només el First Certificate per donar classes d'anglès

Una imatge de la consellera Irene Rigau en una aula (Foto: Ensenyament)

El Departament d’Ensenyament només exigirà com un “mèrit” el nivell B2 d’anglès –l’anomenat First Certificate- per donar classes en anglès a l’escola.

Així ho ha fixat el Govern en un decret aprovat aquest dimarts que perfila els llocs de treball docents “per millorar la qualitat del sistema educatiu i afavorir l’èxit escolar”, segons ha explicat l’executiu en una nota de premsa.

Entre aquestes places és previst que prenguin força aquelles per a les quals caldrà tenir un nivell d’anglès adequat al marc europeu (B2) que permeti impartir una assignatura o part d’ella en aquesta llengua.

Aquest decret defineix les competències del director del centre com a cap de tot el personal, apuntant que podrà proposar fins el 50% de places específiques per a millorar l’aplicació del projecte educatiu. El text aprovat també estableix que els docents novells hauran de superar un període de prova de quatre mesos.

D’altra banda, en els concursos de provisió es valoraran nous mèrits, afegits al de l’antiguitat, per poder donar resposta a les necessitats dels centres i als seus projectes educatius. Alguns d’aquests mèrits que es tindran en compte seran l’avaluació positiva en l’exercici de la docència, els graus assolits en la carrera professional docent, l’actualització científica i didàctica, la participació en projectes educatius, la polivalència en més d’una especialitat docent o el coneixement de llengües estrangeres.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Eduard Punxet, Reus, 26/03/2014 - 14:45

És la institucionalització de "l'enxufisme nazivergent" en l'àmbit educatiu.

#6 Bud, Barcelona, 26/03/2014 - 09:01

Haurien d'obligar per llei que els professors d'idiomes fóssin natius de la llengua del seu país. Amb el First, métodos Vaughan o similars el nivell que tenen fan pena i així veiem les conseqüències.

#5 Kilimanjaro, Mombasa, 25/03/2014 - 18:45

Jo el tinc i cada cop que parlo destrosso l'idioma com la majoria, sis plau classes d'angles... quin pais de primera.

#4 MC, Badalona, 25/03/2014 - 18:40

El titular, clases de inglés, no dice lo mismo que la noticia, clase en inglés, para crear escandalo donde no lo hay y deacreditar a los profesorezs de inglés. Una vergüenza.

#3 Kropotkin, Vic, 25/03/2014 - 18:34

Hasta Mas podra dar clases cuando pierda las proximas elecciones. Jua, jua, jua,...