Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 15:32h.

Ensenyament eximeix una nena musulmana de fer natació

La consellera al·lega que és una activitat “no lectiva”

Ensenyament eximeix una nena musulmana de fer natació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha eximit finalment una nena musulmana de fer natació en una escola pública de Santa Coloma de Farners (la Selva). Una mestre de l’escola Sant Salvador d’Horta va denunciar als serveis socials de l’Ajuntament que era un cas de discriminació sexual donat que el seu germà si fa aquesta activitat.

La consellera d’Enseyament, Irene Rigau, ha justificat aquest dimarts, en resposta a e-notícies, la decisió d’eximir la nena de natació. “No és una matèria lectiva”, ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu.

Segons Rigau, la polèmica s’ha solucionat “fent mediació, que és com han d’acabar aquest temes”. “Hi ha un replantejament en el centre i com que és una població relativament petita doncs s’hi han implicat els diferents estaments”, ha afegit abans de dir que “cal replantejar una activitat que no és lectiva”.

“La natació és una activitat complementària i pot haver-hi nens que la fan i d’altres que no”, ha insistit. La consellera també ha comentat que “es va veure com es va plantejar el tema i es va veure que hi havia hagut aquesta confusió”. Tot i això ha recordat que la intenció d’Ensenyament “és que tothom participi de manera col·lectiva en les activitats i això s’aconsegueix a través de la mediació, però quan no és lectiva no pots obligar des de l’administració”.

Imatge de l'escola

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#23 diguemhotot, Igualada, 06/02/2015 - 10:38

Repeteixo, natació com a assignatura lectiva però de pagament en una escola pública?
No ho entenc. Si és lectiva i és una escola pública NO pot ser de pagament. A la pública les activitats que es paguen NO són lectives
I si ho paga la gene, com és que no ho paga als altres milers de nens?

#22 Guillem, Bcn, 05/02/2015 - 10:59

Aquesta tia com gairebe tots els indepés, odia als espanyols i als menysprea constanment, a l´hora ama als musulmans i els hi dona tot el que li demanan. Vergonya de ser català.

#21 mirk, bcn, 04/02/2015 - 14:57

per què no es diu que el germà va a la mateixa escola i SÍ fa natació? aquesta nena està privada per qüestió de sexe i punt. Quan sigui gran, mentres el germà se´n vagi a jugar amb els amics, ella quedarà a casa ajudant la mare a les tasques de la llar. És possible que això s´accepti? VERGONYÓS

#20 Lelo, Bcn, 04/02/2015 - 12:41

Esperemos que esta niña no muera nunca por no haber aprendido a nadar.

#19 Pepet, Sabadell, 04/02/2015 - 12:31

Una nova mostra de la fàcil integració d'aquests nous catalans.A veure qui em contesta aquesta pregunta: perque un musulmà es pot casar amb una noia no musulmana i una noia musulmana no es pot casar amb un no musulmà?.