Publicitat
Política · 4 de Febrer de 2015. 18:11h.

Ensenyament predica la igualtat de gènere però eximeix una nena musulmana de fer natació

El Pla invoca la igualtat entre homes i dones com un "principi rector del sistema educatiu"

Ensenyament predica la igualtat de gènere però eximeix una nena musulmana de fer natació

Rigau, en una imatge d'arxiu

Els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona han enviat via internet a les escoles de la seva demarcació el “Pla per a la igualtat de gènere en el sistema educatiu”, aprovat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat per acord de govern de 20 de gener de 2015.

Aquest pla ha arribat a les escoles el mateix dia que s'ha sabut que Ensenyament ha eximit de fer natació a una nena filla de pares musulmans que estudia a l'escola pública Sant Salvador de Santa Coloma de Farners.

Una mestra del centre, tal i com va avançar e-notícies, havia comunicat als serveis socials de l'Ajuntament que una nena es trobava, segons ella, en situació de discriminació respecte als altres companys i respecte al propi germà perquè la direcció permetia que no anés  a la classe de natació per desig exprés dels seus pares. Aquests, però, sí que deixaven anar el seu germà. Els motius adduïts pels pares eren exclusivament religiosos.

El text del Pla per a la igualtat de gènere que ara Ensenyament envia a les escoles estableix “el concepte d'igualtat de gènere com un valor a promoure des dels poders públics de Catalunya". També esmenta com una de les fonts de l'acord de govern la Llei 12/2009 de 10 de juliol d'Educació, que en el seu article 2.1.m determina que qualifica "la coeducació i foment real i efectiva entre dones i homes com un dels principis rectors del sistema educatiu".

Segons la consellera Rigau, signant d'aquest Pla que ha de promoure la igualtat de gènere a les escoles, la polèmica s’ha solucionat “fent mediació, que és com han d’acabar aquest temes”. També ha declarat que "l'escola ha fet un replantejament d'una activitat que no era lectiva". E-notícies ha pogut saber que, en l'escola afectada per la polèmica, la natació formava part de la matèria de gimnàstica del segon trimestre, i que com a tal, fins al curs passat va ser avaluada. 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Alejandro, Barcelona, 11/01/2017 - 19:48

Pues precisamente ayer el Tribunal Europeo de Derechos Humanos falló a favor de Suiza y obliga a dos niñas musulmanas a ir a clase de natación mixta en el ámbito escolar.El Tribunal de Estrasburgo considera que "el interés público debe prevalecer sobre el privado"

#8 mirk, bcn, 07/02/2015 - 07:58

Rigau no té vergonya. Si jo fos la nena, als 18 anys li posaria una denúncia per haver-me apartat de les activitats escolars per raons religioses. Quina mena de mediadors tenen per abaixar-se els pantalons d´aquesta manera? no són les escoles públiques laiques? quan acabarem amb aquesta permisivitat

#7 ramon, barcelona-c, 05/02/2015 - 09:55

Els europeus en general s'equivocan, contemporitzar es un error per aquest cami el problema.es fa mes i mes gran .Amb un Chamberlain varem tenir prou.

#6 Kropotkin, Vic, 05/02/2015 - 08:45

En pro de la diversidad cultural, la Rigau deberia llevar burka. Asi matariamos dos pajaros de un tiro. Jua, jua, jua,...

#5 Joan, Sabadell, 05/02/2015 - 07:58

Aquesta hauria d'haver dimitit ja varios cops, no te vergonya. Encara recordo fa casi dos anys quan va posar com a asessor seu un chaval de 24 anys de les joventuts de erc conrant un paston, a dedo.