Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2016. 19:40h.

Ensenyament recorre al TC malgrat estar "deslegitimat"

El tribunal admet a tràmit el recurs del Govern contra el decret que regula l'avaluació a l'educació primària

Ensenyament recorre al TC malgrat estar "deslegitimat"

Meritxell Ruiz (foto: Parlament de Catalunya)

La Generalitat ha presentat un nou recurs davant el Tribunal Constitucional perquè considera que el Reial Decret que regula les proves d'avaluació final de Primària vulneren les competències de l'administració catalana. El recurs, que ha estat admès pel TC, es produeix tot i la declaració de sobirania del novembre on s'estipula que el Tribunal Constitucional està “deslegitimitat i sense competència arran de la sentència de juny del 2010 sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya votat prèviament pel poble en referèndum”
 
La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha destacat que “és important que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs contra les proves de primària perquè confirma el que ahir li vaig dir al ministre, que és que el reial decret vulnera les nostres competències i que preveu la tria per part de les famílies de la llengua, cosa que no és acceptable dins de la nostra normativa”.

Ruiz ha volgut insistir "en expressar que continuarem fent les proves de la LEC i no el que preveu la Lomce, i justament aquest símbol del Tribunal Constitucional amb aquesta acceptació de tràmit remarca l’error que tenim en aquest àmbit”, ha reblat
 
La Generalitat considera que el decret vulnera la competència de l'administració catalana en matèria educativa i la competència en matèria de llengua pròpia i, a més a més, suposa una vulneració del règim lingüístic de l’ensenyament a Catalunya establert per l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 La hora de los egoistas, Bcn, 16/04/2016 - 16:27

Es la manera mas rara que he visto de desobedecer las sentencias del TC y al mismo tiempo de hacer una desconexión. ¿Cuando superarán esa adolescencia permanente en la que se encuentran los indepes y todos los políticos catalanes?.

#6 Joanot, Vila Itaca del Cardoner, 16/04/2016 - 10:04

¡Vaya manera más rara de desconectar y desobeir!

#5 angelito, barcelona, 15/04/2016 - 23:48

Y estos que proclamaron solemnemente que deslegitimaban el TC, y que ya lo desautorizaron antes respecto al Estatut, quieren que los tomemos en serio, en lugar de sonreir compasivamente cada vez que abren la boca.

#4 Carlos Gomez, Bcn, 15/04/2016 - 21:38

El ridicul es com rascarse o les Pipas Facundo, las que come todo el mundo : quan es comença no es pot parar.
Si mesuresim el que cobran per les tones de ridiculesa acumulada no tindriem amb que pagarlos.

#3 iñigo, castello, 15/04/2016 - 20:45

Decir que recurren al TC a pesar de estar deslegitimar es como decir que se comen esa ensaladilla a pesar de tener salmonela. Es tan absurdo que no admite ni réplica. Se ponen en evidencia a cada paso.