Publicitat

El president convoca una cimera per no res

Ensopegada de Torra

Cimera de la Taula pel Diàleg (foto: Govern)

L’anomenada Taula pel Diàleg que ha convocat el president de la Genealitat, Quim Torra, ha finalitzat sense cap tipus d’acord entre els quatre grups parlamentaris assistents -JxCat, ERC, PSC i Comuns- i el Govern. Així ho han reconegut cadascun dels portaveus que han comparegut en la roda de premsa posterior a la cimera, celebrada al Palau de la Generalitat i que no ha arribat ni a les dues hores de duració.

“Estem molt lluny de l’acord”, ha admès el portaveu del PSC, Miquel Iceta, qui ha avisat que “trobar un acord serà dificultós” perquè “hi ha ferides que necessiten temps”. Per la seva banda, la portaveu de Catalunya en Comúm, Jéssica Albiach, ha lamentat que surten de la reunió “sense respostes” i desconeixent l’“estratègia” del Govern per desencallar la situació política catalana.

Junts per Catalunya i ERC han destacat que la trobada ha servit per constatar que “hi ha acords de mínims” però que “el conflicte del dret a l’autodeterminació” continua sobre la taula. El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha reclamat “un diàleg efectiu” i en “condicions d’igualtat” entre tots els actors implicats per celebrar un referèndum. Batet, a més, ha proposat celebrar la propera reunió a la presó de Lledoners perquè “si es vol que assisteix el president del nostre grup”, en al·lusió a Jordi Sánchez.

Des del Govern s’ha destacat el “bon to” en el que s’ha celebrat la cimera i confia en poder “ampliar aquest espai de diàleg” amb la participació de Ciutadans, PPC i la CUP. En tot cas, la portaveu de l’Executiu català, Elsa Artadi, també ha demanat un diàleg “efectiu” amb el Govern espanyol per trobar “una solució política”. “El repte més important és dialogar amb l'Estat espanyol”, ha assegurat Artadi, alhora que ha indicat que “ens hauria agradat haver blindat una cimera de govern a govern”.

Pel que fa a les propostes que els grups parlamentaris ha posat sobre la taula, tots ells han acudit al Palau de la Generalitat amb els plantejaments ja coneguts. Així doncs, els Comuns han defensat un “pacte de claredat” per celebrar un referèndum “legal, acordat i vinculant”. Mentre que el PSC ha plantejat aprofundir en l’autogovern i millorar el finançament de Catalunya; i els partits independentistes han demanat exercir el dret a l’autodeterminació.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Vikander , Cornellá, 17/11/2018 - 20:09

Pero qué esperaban estos del PSC y els Comuns? Que iban a hablar de otra cosa que no fuese la independencia? Si es queeee....
Me recuerdan a las reuniones de vecinos que hacíamos en mi escalera hace unos años. Nos reuníamos porque teníamos un problema, y después de tres horas cascando acabábamos compartiendo una idea: Había que buscar una soluc

#13.1 Vikander , Cornellá, 17/11/2018 - 20:10

... solución. Al menos estábamos de acuerdo en algo.

#12 Rue del Percebe, 14, can Ràbia, 17/11/2018 - 14:48

I jo que creia que a la reunió de l'escala erem pocs!

#9 Joan, BCN, 17/11/2018 - 10:20

A veure si ens aclarim. Hi ha un Parlament que ens representa a tots i els nostres representants ESTAN OBLIGATS a dialogar per resoldre els problemes dels ciutadans. I munten una "taula pel diàleg"? Dons que tanquin el Parlament d'una p... vegada i estarem al cap de carrer.

#9.1 No t'hi escarrassis, Chez Titole, 17/11/2018 - 14:00

Cal veure el que hi ha realment: Si partim de la base que tot plegat és una ensarronada, incloënt-hi el Parlament, aleshores no cal fer-li més voltes, tot consisteix en anar fent i seguir cobrant. On son els 18 mesos?, les amenaces de deixar el Congreso de Tardà?, el cap pas enrera? on és la República?, au vinga!

#7 Suriguera, Mataro, 17/11/2018 - 08:46

La nulitat, la ignorància i la incompetencia son les bases del Torrat, i es incapaç de fer la feina del lloc que ocupa i que a molts no ens representa. Aquest paio es un activista de carrer amb corbata, un venedor de fum sense cap carisma i ha de muntar escenes teatrals per aparentar alguna acció, perque els problemes reals l'importen ben poc.

#5 Leonidas, Santa Coloma, 17/11/2018 - 02:05

Los de la Kaleborroka de la extrema derecha (PP y c's) y de la extrema izquierda (CUP) no han asistido porque viven del conflicto, en el fondo son exactamente lo mismo.

#5.1 Protágoras, bcn.España, 17/11/2018 - 11:06

C's es la extrema derecha pero está en ALDE (Liberales europeos).
España es una dictadura pero es la 19 democracia del mundo . Bélgica la 32.
El 1-O fue "una MASACRE" ¿sin un solo muerto?.
España es CENTRALISTA pero es el 2ª país más descentralizado del mundo.
A los catalanes "no nos dejan votar" pero hemos votado 4 veces en tres años.

#5.2 Opinador, Barcelona, 17/11/2018 - 13:06

Leónidas vuestras mentiras tienen las patas muy cortas

#5.3 Vikander , Cornellá, 17/11/2018 - 20:12

Y al pdcat le han expulsado de ALDE por corrupto, populista y nacionalista retrógrado.