Política · 10 de Gener de 2018. 11:36h.

Enxampats in fraganti

El jutge troba un presumpte desviament de tres milions per al procés en els papers que anaven a cremar els Mossos

Enxampats in fraganti

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que investiga delictes relacionats amb el referèndum de l'1-O, ha destapat apunts comptables que sumen una mica més de tres milions d'euros procedents de l'Estat i desviats al procés, segons informa El País.

El descobriment l'han propiciat els papers (30 caixes plenes de documents en un furgó) que volien cremar efectius dels Mossos d'Esquadra a una incineradora a Sant Adrià de Besòs (Barcelona), segons fonts de la investigació.

Les primeres indagacions apunten que aquests més de tres milions procedeixen del Fons de liquidació Autonòmica (FLA) que va habilitar el Govern central per a totes les comunitats arran de la crisi i per afrontar deutes i impagaments de la Generalitat.

Aquests diners és diferent del que suposadament han rebut associacions independentistes com Òmnium Cultural en subvencions del Govern de l'expresident Carles Puigdemont i que en aquest moment està investigant, en suport de la Guàrdia Civil de Catalunya, la Unitat Central Operativa, la UCO. És uns diners de les arques de l'Estat desviat a una fi il·lícit, assenyalen fonts de les indagacions.

37 Comentaris

Publicitat
#33 seny, bcn, Tabarnia, 11/01/2018 - 10:33

Resulta que en comptes d'Espanya ens roba, la realitat és ESpanya paga la festa ruinosa del procés

Vergonya aliena tenir uns polítics indepes tant mentirosos i irresponsables

#32 Alejandro, Barcelona, 10/01/2018 - 22:22

También se han encontrado documentos que demuestran que los mossos espiaron a miembros de C's. ¿ quien hablaba de las cloacas del Estado y se olvidaba de mencionar las de Catalunya? Comprobado queda que, mierda hay en ambos sitios, y que el procés también hiede que tira para atrás, tanto o más que en Génova,13

#30 Tom, Barcelona, 10/01/2018 - 21:53

Esto sale en el documental del 1-o de roures para la parroquia???

#29 Sergi , Barcelona, 10/01/2018 - 18:02

Lo que todo el mundo sabe, una malversacion de fondos publicos de campeonato. Por otro lado, es mas de lo mismo, lo de siempre, lo que siempre han hecho, para el proces, el tema, la causa, etc., nunca ha faltado dinero, no se han escatimado medios de ningun tipo, para mamandurrias nacionalistas, asociaciones nacionalistas, etc el dinero ha sobrado

#28 Pepón, Bcn, 10/01/2018 - 18:01

La Colau no tiene nada que tuitear?

#28.1 pepe.----, andorra, 11/01/2018 - 11:43

colau q se preocupe de cerrar el asunto de la plaza de las glorias, q al final se va a ir de la alcaldia y no se va a llevar la. presunta, coima q les ha vuelto a pedir a los constructores, q por eso esta parado.