Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2009. 18:25h.

ERC accelera, CDC frena

Esquerra impulsarà mocions a tots els ajuntaments, la direcció de CDC no en parla

ERC accelera, CDC frena

Joan Puigcercós, el president d'Esquerra, al costat d'una estelada

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat que el seu partit impulsarà la presentació de mocions en suport de la iniciativa sobre l'autodeterminació, endegada a Arenys de Munt, a tots els municipis amb grups municipals d'Esquerra. Ridao ha retret a la justícia espanyola el fet d'asseure a la banqueta d'acusats "el municipi d'Arenys de Munt pel delicte de donar veu a la gent i oportunitat a la democràcia".

El secretari general d'Esquerra ha afegit que el suport al referèndum d'Arenys "és un suport a la llibertat d'expressió, al dret de participació política i al dret a decidir, que no és cap principi nacionalista, sinó la màxima expressió del principi democràtic".

Per la seva banda, el secretari general de Convergència, Artur Mas, ha indicat que "no n'hem parlat" del referèndum d'Arenys al Comitè Executiu Nacional celebrat aquest dilluns. Mas ha justificat aquesta postura perquè malgrat "se li està donant molta importància, nosaltres ja hem donat la nostra opinió". "És ridícul i desproporcionat que tot l'Estat espanyol, Advocacia de l'Estat, la De la Vega... que tots s'ocupin d'una consulta que organitza una entitat privada d'un poble que és Arenys de Munt. Nosaltres no donarem cap instrucció. És un tema d'una entitat privada d'Arenys de Munt", ha afegit Mas.

Vídeo: CiU passa de puntetes sobre el referèndum d'Arenys

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Hug, Begur, 08/09/2009 - 10:52

Pepillo, al menys jo ho faig en catala i tu en l idioma de l imperi dels paisos pobres.

#14 Hug, Begur, 08/09/2009 - 10:49

Ramon, pot sposar un exemple si us plau?

#13 Ramon, Barcelona, 08/09/2009 - 08:48

Això és l'únic que saben fer els d'ERC, parlar d'indenpendència, però allà on tenen responsabilitats polítiques de govern (per exemple els departaments de la Generalitat) són un autèntic desastre.

#12 Robert, bcn, 08/09/2009 - 00:34

Tothom sap quin és l'únic partit parlamentari amb ADN independentista. ERC és independentista. CiU, per ara, no ho és, malauradament. Estem sols, i per això tot costa tant. Punt.

#11 pepillo, barcelona, 08/09/2009 - 00:20

Hug, te tengo dicho que tienes que ir a clases de catalán. Hasta el exfalangista Buixadé seguro que escribe mejor que tú. Ja és ben gros això de ser un català de la ceba i escriure pitjor català que un franquista.