Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2022. 14:16h.

ERC accepta el marc constitucional

"Renuncia a accions fora de les regles de joc democràtic"

ERC accepta el marc constitucional

 El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha deixat clar després de la tercera reunió de la taula de diàleg -en aquest cas a La Moncloa- que Esquerra accepta "l'ordenament democràtic vigent" i que "renúncia a accions que treguin la política de les regles de joc democràtica".

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, preguntada sobre aquest tema a la roda de premsa posterior, no ho ha desmentit, però ha volgut emfatitzar que "tenim assegut l'Estat a la taula de diàleg" i que "no renunciem a l'autodeterminació" perquè és "un principi democràtic".

Bolaños ha explicat que hi ha un acord sobre la "desjudicialització" i un altre per "reforçar" el català a l'Estat ia Europa tot i que aquest impuls de la llengua catalana no era inicialment un dels objectius polítics del pocès sinó la independència unilateral de Catalunya .

Vilagrà, per la seva banda, ha insistit en la citada "desjudicialització" però no ha quedat clar l'abast de l'acord i, en tot cas, és evident la poca influència del govern als tribunals de justícia o en causes obertes atesa la separació de poders. Com a màxim en fiscalia. "Quan hi hagi acords concrets ja els explicarem", ha respost durant la roda de premsa.

Tampoc no se sap si l'esmentada "desjudicialització" afecta els, en teoria, 2,850 "represaliats", el Tribunal de Comptes, el delicte de sedició o suposa fins i tot una reforma del Codi Penal vigent. Les reformes que es vulguin introduir s'han de dur a terme, en tot cas, abans de les properes eleccions generals previstes per al 2023.

La consellera de Presidència ha destacat que, més enllà dels acords, hi ha un "conflicte polític" i que "fins i tot la ciutadania no pugui votar el seu futur polític en llibertat, estem molt lluny de la solució" però la veritat és que els ciutadans voten cada quatre anys.

L'únic acord concret és que el Govern central dona suport a la reforma de la Llei del Català aprovada recentment al Parlament per fer front a la sentència del 25% de castellà, de manera que deixa sols les entitats que el van portar fins a la justícia, però tampoc no és estrany perquè el PSC també va signar l'acord.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 Pan con tomate y jamón ibérico, La farsa catalanista, 28/07/2022 - 08:37

2º comentario...

"ERC accepta el marc constitucional..." "Renuncia a accions fora de les regles de joc democdràtic..."

Eso... prometo ser bueno, y pese a mi costumbre histórica... no volveré a dar golpes de estado, ni tendré checas y no utilizaré "patrullas de control..." lo de los CDR,s no cuenta... ¡Eh! ¡ con dos coj....!

#21 Antifa, L'H, 27/07/2022 - 22:32

Es Espanya qui no respecte el marc constitucional

#21.1 Forco de la Meridiana, Barna, 28/07/2022 - 00:49

Jajajajajajajajaja, es que la parida que acabas de decir, no la crees ni tu. Ya te lo dije, lee y aprende antes de hablar, así dejarás de hacer el ridículo y ser el payasito del foro

#21.2 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Seguim dient rucades.., 28/07/2022 - 08:10

Cierto, si se hubiera aplicado la ley condenando a los golpistas por sedición, ahora estarían tomando los aires del Atlántico en el SPA del Salto del Negro, en las maravillosas Islas Canarias... Pero el gobierno de tus compinches "Antonio..." y los marqueses de Galapagar ya se han encargado de "pelotear..." a la bazofia separatista...

#21.3 A.Bcn, Barcelona, 28/07/2022 - 08:32

#21

Mientes, amigo de golpistas y asesinos.

#20 Sergi, Bcn, 27/07/2022 - 19:39

Perdón, se ha hablado de los problemas de las familias a llegar a final de mes? El incremento de la luz, la gasolina, que es en Cataluña donde más impuestos se pagan? Se ha hablado de eso? No, se ha hablado de privilegios para políticos y los problemas que tienen en imponer una lengua.

#20.1 Barcelonés, Cataluña está podrida, 28/07/2022 - 09:10

es que todos esos problemas reales desaparecerán como por arte de magia el día que Cataluña se secesione, de golpe estaremos en el paraíso... te juro que hay quien lo cree, conozco algunos

#17 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/07/2022 - 18:46

¿ERC acepta la Constitución Española?
-Bueno, aunque lo digan y lo juren, yo no me lo creo.
¡Mentira!

#16 Lepero, Barcelona, 27/07/2022 - 18:41

Vilagrà confunde Estat con los cuatro mataos, mataas y mataes que están en el Gobierno.