Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2015. 11:19h.

ERC acusa el PP de fer els ulls grossos amb el franquisme

Alfred Bosch considera "urgent" anul·lar la sentència a Companys, identificar cossos i acabar "amb la impunitat"

ERC acusa el PP de fer els ulls grossos amb el franquisme

Alfred Bosch, a la marxa de torxes en homenatge al president Lluís Companys

Alfred Bosch, president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha defensat avui la necessitat d’acabar amb la impunitat del franquisme. Pel republicà, “és urgent retirar la sentència contra Companys, cal que l’Estat condemni el franquisme, hem d’identificar cossos, s’han de fer compensacions i cal jutjar a qui faci falta”. Per la seva banda, Robert Fabregat, president de la Federació de Barcelona d’ERC, ha demanat “seguir els passos de Lluís Companys, qui va saber lligar la causa de la justícia social amb la de la llibertat nacional. Aquestes declaracions les han fetes a l’acte d’homenatge d’ERC-Barcelona a Lluís Companys al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc que enguany ha comptat amb la participació d’un miler de persones. I que també ha comptat amb els parlaments de l’advocada Gemma Calvet i de la membre de l’ANC Lídia Alberich.

Bosch considera que “el millor homenatge que podem fer a Lluís Companys és anul·lar la sentència franquista que el va condemnar, identificar cossos, acabar amb la impunitat del franquisme, és urgent”. I al mateix temps, el republicà ha afirmat que “no cal que ens immolem més, ara hem d’aconseguir la victòria, pels que ja no hi són i pels que vindran”. El regidor ha recordat que Lluís Companys va actuar per amor a la gent que estimava i pels seus forts ideals. “Va ser un lluitador generós, com Salvador Seguí i Francesc Layret i els van matar perquè van combinar l’obrerisme amb les llibertats nacionals”, ha dit. “No podem oblidar els 2600 executats, abans de Lluís Companys, i els molts més que es van assassinar després”.

D’altra banda, Robert Fabregat ha fet una repassada a la vida i història de Companys. El president d’ERC a Barcelona ha explicat que Lluís Companys “va ser sobretot un activista en defensa dels més febles i és el primer referent que lliga llibertat nacional amb el progrés social”. En aquest sentit, Fabregat ha animat als assistents a seguir treballant “perquè la lluita del president Companys per la dignitat continua més viva que mai”.

Finalment, en la seva intervenció, Gemma Calvet ha posat èmfasi en el fet que Lluís Companys va creure fermament amb els drets civils. L’advocada ha explicat que el president executat va defensar al Congrés dels Diputats una proposta en contra de la pena de mort. Per acabar, ha llegit un poema d’homenatge de Ventura Gasol. L’acte ha acabat amb crits d’independència.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 JH, SB, 15/10/2015 - 12:03

¿Acaso ERC ha perdido perdón por todo lo que hizo durante la Guerra Civil?
Los pistoleros de CNT y ERC, asesinaron a más de 8000 personas.

#1.1 VERGONYA, 9 barris, 16/10/2015 - 16:57

senyor JH, EL PROBELAM ÉS el que va fer FRANCO després de la GUERRA i DURANT 40 ANYS, eliminar tot el que podia , sobretot els primers 10 anys del 40 al 50, això no s'esplica RES , i PP i C'S ja els interessa, haviam si llegeixes una mica mes!!, i ho van fer a TOT ESPAÑA, ....él FRANQUEISME ÉS ODI