Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2009. 09:37h.

ERC admet que "no és el que mereixem els catalans"

"No hem resolt el problema de fons, però amb les eines que teníem és un bon acord"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on s'ha referit al nou finançament i ha manifestat que "tot és perfectible, segurament no és el que mereixem els catalans, mereixem molt més i no hem resolt el problema de fons, però amb els instruments que teníem crec que hem arribat a un bon acord".

També ha assenyalat que "és correcte el que diu CiU, no és que sigui il·legal, però perdem un any, no ens fem trampes. Però aquesta situació s'anava allargant, el Govern espanyol volia desgastar-nos per negociar a la baixa i no ho han aconseguit". En aquest sentit, ha recordat que l'acord "està subjecte a l'articulat de la LOFCA" i ha afirmat que "jo estava instal·lat en el no".

"El cost de la vida no el contempla l'Estatut i aquest és un problema seriós que arrosseguem i per aquesta raó jo vaig ser molt crític amb la negociació de l'Estatut, però miri, és el que hi ha, aquest el text que tenim i que va aprovar el poble de Catalunya"

D'altra banda ha recordat que "ens acostem al 2014, on, a banda de fer 300 anys de l'ocupació militar de Catalunya, s'acaben els fons europeus. Fer l'acord en aquests moments encara té més mèrit, perquè això és una llossa que pesa". Sobre el titular de portada de l'ABC, que apunta que ERC buscarà ara la independència de Catalunya, Puigcercós ha dit que "tenen raó".

"La sensació que hem tingut és que l'Estat espanyol dóna el que dóna de sí", ha apuntat, per subratllar tot seguit que "ara encetem una nova etapa". El president d'ERC ha considerat, d'altra banda, que "la xifra de 5.000 milions de CiU és poc realista amb l'estatut que tenim. Si CiU governa i vol arribar a la xifra de 5 milions, tindrà tot el nostre suport".

Pel que fa la referèndum dels crítics, el dirigent d'ERC ha recordat que "ens vàrem comprometre a fer un Consell Nacional perquè tothom pugui votar i expressar-se, també Uriel Bertran".

 "Jo sóc de poble i a casa deien: 'sobretot no signis mai res'. És lògic que saben com les gasten a Madrid i hagi un recel natural, fins  que la LOFCA no estigui articulada i escrita. Hem d'estar en alerta permanent i tot i així veurem amb els anys si apareix algun parany. I és lògic, perquè Madrid té la paella del mànec", ha explicat, a més de recordar que l'acord s'ha de revisar "cada cinc anys".

Puigcercós, a TV3
Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Jordi Puig, Barcelona, 13/07/2009 - 17:50

Manel d'Organyà, sabem llegir i està clar que el finançament s'havia de posar en marxa totalment al 2011. Ho diu l'Estatut ben claret. Si saps llegir, veuràs que Esquerra no ha pogut ni complir els mínims de l'Estatut. Qui és, doncs, el traïdor?

#22 Roser, Barcelona, 13/07/2009 - 17:29

"No es lo que nos merecemos los catalanes" . Però clar, mantenir la "POLTRONA" és abans que res més.

#21 jose manuel, Madrid, 13/07/2009 - 17:16

"300 años de la ocupación militar de Catalunya", joder que tropa, que diria Romanones, y con estos está pactando ZP el futuro de España todos los dias, así nos va.

#20 Moisès, Berga, 13/07/2009 - 16:44

Es veritat, els Catalans no ens. mereixem això, peró també es veritat que no ens mereixem que un partit con Esquerra Republicana, sigui dirigit per persones com alguns de vosaltres.

#19 Moisès, Berga, 13/07/2009 - 16:11

Es vergonyós tot el que els politics esteu fen, poseu-se a treballar, una mica, i segur que tots anirem mes be.
En cuant al finançament, tot ha sigut un pilot de paraules sense porta a cap terme una mica digna, això si, gastar i gastar diners públics.