Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2017. 17:14h.

ERC afirma que la independència portarà una “factura elèctrica justa”

“L'Estat espanyol suposa una anomalia a Europa, amb uns preus altíssims, que doblen els de Suècia o Finlàndia”

ERC afirma que la independència portarà una “factura elèctrica justa”

Marta Rovira, Gabriel Rufián, Jordi Solé, Ferran Civit i Montse Benedí (foto: ERC)

Esquerra Republicana ha assegurat que amb la independència es podrà substituir el “model oligopolístic de l'Estat” per una “factura elèctrica més justa”. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha anunciat que impulsaran una moció a tots els ajuntament per promoure un model energètic que aposti per l'energia renovable, controli i limiti els oligopolis, i sancioni les empreses que incompleixin el protocol sobre pobresa energètica.

“Estem impulsant el canvi social per passar del model oligopolístic de l'Estat, que ens fa pagar una de les factures de la llum més cares d'Europa, a un model amb una factura elèctrica justa”, ha afirmat Rovira, qui ha asseverat que “la República permetrà transitar des d'aquest model al nou i que el canvi que s'està impulsant des d'ajuntaments s'estengui a tot el país”.

Per la seva banda, l'eurodiputat dels republicans, Jordi Solé, ha denunciat que el preu de l'electricitat converteix el model energètic espanyol és una “anomalia a Europa”. “L'Estat espanyol suposa una anomalia a Europa, amb uns preus altíssims, que doblen els de Suècia o Finlàndia”, ha lamentat Solé. L'eurodiputat també ha criticat que “és un model energètic controlat per oligopolis que enlloc d'oferir als consumidors els millors preus i protegir-los, es dedica a protegir els interessos de les grans empreses elèctriques”.

En aquest sentit, el diputat d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha afirmat que els càrrecs públics d'ERC no han entrat en política “perquè ens regalin algun lloc en un consell d’administració, sinó que hi estem per ajudar la gent”. Rufián ha explicat que “defensem contractes de potència estacional, perquè la gent pagui per allò que gasta”.

El diputat republicà al Parlament, Ferran Civit, ha lamentat que “Catalunya vol un model energètic nou i l’Estat no ens deixa, ens recorren la lluita contra la pobresa energètica, per exemple”. Finalment, la regidora a l’Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí, ha dit que “sempre hem lluitat per la sobirania energètica” i ha carregat contra l'Ajuntament perquè “el govern de Colau, que passa massa ràpid del 'sí que es pot' al 'no s'ha pogut'”.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#31 un musclu, Bcn, 22/02/2017 - 14:09

....I puding de postre

#30 pepe...---..., andorra, 22/02/2017 - 12:45

q debe ser por esas cosas q en las torres de mordor, la caixa, diagonal, cancelan y condonan las deudas a todos los partidos politicos.....Venga, q ya son muchos años y no hay obras nuevas, solo nuevos espectadores....

#29 pepe...---..., andorra, 22/02/2017 - 12:44

lo q me sorprende es q a estas alturas de la fiesta, todavia haya personas q se traguen las bolas q sueltan los politicos en general y los separatas en particular. Y mas estos, q no han tenido valor de enfrentarse a la caixa para recuperar el peaje de mataro, q es q tiene delito...

#28 Marta, Girona, 22/02/2017 - 10:20

ERC és aliena al lliurepensament.

#27 botifler1914, Sinitaca, 22/02/2017 - 10:02

La de chorradas que se pueden decir en un día!!!

#27.1 FilRoig, BCN, 22/02/2017 - 11:52

El què és una xorrada és tenim la factura de la llum més cara d'Europa com també multar! les plaques solars....Que Alemanya produeixi més energia solar que Spain manda güevos....

#27.2 pepe...--..., andorra, 22/02/2017 - 12:43

si filroig, y lo mejor es leer las actas del parlamento donde los diputados separatas denuncian eso, vamos, q es pura demagogia y q es lo de siempre, prometer y prometer hasta meter y despues...A otra cosa y a seguir chupando del bote sin dar un palo al agua.