Publicitat
Política · 17 de Gener de 2009. 16:56h.

ERC amenaça al tripartit

Ridao: "Volem acabar la legislatura, però no a qualsevol preu"

ERC amenaça al tripartit

Joan Ridao

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha advertit que la seva formació no acabarà la legislatura "a qualsevol preu" en cas que hi hagi una sentència "ofensiva" del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut català, i davant de la possibilitat que no es tanqui un bon acord de finançament. En una entrevista a la xarxa de televisions de Comunicàlia, ha destacat que aquests dos possibles escenaris poden afectar a l'estabilitat del govern català, malgrat afirmar que ara no estan pensant en la "ruptura".

"Tenim la necessitat i la voluntat d'acabar la legislatura, però no a qualsevol preu. Si la sentència és ofensiva i el finançament no acaba bé es pot plantejar qualsevol escenari, però d'entrada no estem pensant en un escenari rupturista i en no acabar la legislatura", ha dit.
         
D'altra banda, ha considerat "inacceptable" i "gairebé ofensiva" la insinuació que aquest divendres va llançar el ministre d'Economia, Pedro Solbes, assenyalant que la inversió addicional a repartir entre totes les comunitats autònomes podria estar al voltant dels 7.000 milions d'euros. Creu que aquest nou pas del govern espanyol en la negociació del nou model de finançament en dificulta l'acord, que segons Ridao està "molt i molt lluny". En aquest sentit, el secretari general d'ERC ha criticat "l'obstinació" de l'Estat de retenir el 50% de la inversió pública i l'ha instat a deixar d'invertir en competències "que li són impròpies".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 KAStigator, BCN, 19/01/2009 - 08:08

Bla, bla, bla, bla.... ERC no fara res de res per que si no es queda sense visa oficial, i aixó si que no pot ser.

#14 PPitus, Arrahona, 18/01/2009 - 19:21

Esta gentuza son como los del cuento de Pedro y el lobo con la diferencia de que el lobo nunca vendra porque esta amorrado a la menjadora y el jabugo esta de p. madre.

#13 Jordi, Barcelona, 18/01/2009 - 19:05

Oriol de Flix, després de 5 anys de tripartit, realment et creus que ens empassarem les teves demagògies? Què no has vist com Esquerra baixa a cada elecció i que ja és el partit europeu amb més exvotants que votants? Realment t'ho creus o és pel sou?

#12 dani, reus, 18/01/2009 - 11:39

Amenaçes d'ERC?, no feu riure si tinguesiu collons, ja s'haurien carregat el Tripartit de merda, que nomès fa que enfotresen de vosaltres. Cecs

'

#11 Chichi nabo m., MOLLET, 18/01/2009 - 11:17

Los de ERC ,que ahora comen caliente, no sueltan sus poltronas ni por casualidad.