Política · 6 de Novembre de 2013. 19:21h.

ERC anuncia abans que Interior la prohibició de les pilotes de goma

Els Mossos d'Esquadra no podran utilitzar-les a partir del 30 d'abril

ERC anuncia abans que Interior la prohibició de les pilotes de goma

Gemma Calvet, en una foto d'arxiu

Esquerra ha anunciat un acord amb CiU per prohibir les bales de goma a partir del 30 d'abril, tot i que la retirada "comença immediatament", segons ha anunciat la formació independentista en un comunicat.

La diputada republicana, Gemma Calvet, ha remarcat que "comença una nova etapa en les polítiques de seguretat pública a Catalunya perquè finalment s’ha pres la decisió política històrica que no s’havia pres i era necessària que és la prohibició de les pilotes de goma".

L'acord s'ha produït a la comissió d'estudi del Parlament, que ha decidit en les seves conclusions, que les bales de goma deixin de ser material d'ús de la BRIMO.

"S’adopta un model mixt de distància i proximitat quan fins ara només hi havia el de distància, s’adopten mesures específiques de mediació amb la figura del comunicador tàctic que permanentment informi els manifestants de les mesures a adoptar a través d’un megàfon, i s’ha acordat la indemnització retroactiva a totes les víctimes de pilotes de goma de Catalunya", ha afegit Calvet.

Segons Esquerra, s'ha escollit el 30 d'abril com a data perquè "aquest és el període necessari per fer el procés de canvi tècnic que parteix d’aquesta decisió política".

Per la seva banda, el diputat del PPC, Pere Calbó, ha indicat que "la retirada de les pilotes de goma és el preu que paga Espadaler per mantenir el director de la Policia". "És una decisió política que posa en perill la seguretat pública", ha reblat.

"En el temps de treballs de la comissió d’estudi de material antiavalots, ningú del departament d’Interior ni cap comandament dels Mossos no ha proposat cap alternativa a les pilotes de goma", ha conclòs Calbó.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 JUAN, BCN, 08/11/2013 - 12:14

GEMMA CALVET CHANCHULLERA - HIPPY I ALTRES HERBAS

#2 jaume, bcn, 06/11/2013 - 20:50

En estas cossillas se nota quien manda y quies es un mindungui machaca.....quinagentmaremeva

#1 Torosentado, Barcelona, 06/11/2013 - 19:55

Una muestra más de quien gobierna hoy en Cat.
ERC propone y CiU dice Amén. Todos sabemos a donde llegó el antiguo tripartito cuando estuvo en manos de ERC. ERC, en ruina completa. Es lo que dicen entró como elefante en cacharrería....Y las muestras de estabilidad que demuestra ERC. Pilar Rahola etc

#1.1 Miquel, Badalona, 06/11/2013 - 20:44

Torosentado, tu no fumar mas pipas porrete ! Tu dejar hombre blanco,negro,rosa,amarillo,.. decidir futuro de su pueblo !!!

#1.2 Torosentado, Barcelona, 07/11/2013 - 21:06

¿ Qué pueblo? cataluña a lo más que llegó en la edad media fué condado de Barcelona dentro de la corona de Aragón. En la actualidad el pueblo catalán en un 80 % somos personas mezcladas de otras regiones y hoy en día de otros continentes....
El futuro es una mezcla heterogénea de paises y razas....