Publicitat

L'organització farà un acte d'homenatge en el mateix lloc on es va fundar el partit

ERC arriba als 80

Francesc Macià, líder d\'Esquerra

Esquerra celebrarà el proper 19 de març els 80 anys d'existència amb un acte al lloc on es va fundar el partit, l'antic Foment Republicà de Sants (11.30 hores). En aquest acte  hi intervindran Heribert Barrera, Joan Puigcercós, Jordi Portabella, Joan Ridao i Anna Simó. L'aforament és limitat i cal confirmar l'assistència.

Del 17 al 19 març de 1931 se celebra a Sants la Conferència d'Esquerres, en la qual es funda com a partit polític Esquerra Republicana de Catalunya, per la unió de tres organitzacions: l'Estat Català, de Francesc Macià; el Partit Republicà Català, de Lluís Companys, i el grup de L'Opinió, de Joan Lluhí, així com moltes agrupacions locals i comarcals.

Els seus principis polítics són el reconeixement de la personalitat nacional de Catalunya, la defensa dels drets de les persones i de la ciutadania, i la socialització de la riquesa.

El programa social s'estructura en la llibertat sindical, el dret de vaga i la defensa d'un salari mínim, la jornada màxima de vuit hores, les vacances obligatòries, les assegurances i la jubilació obrera, i les escoles de treball. Per aclamació, s'escull Francesc Macià com a president.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Ramon, Barcelona, 15/03/2011 - 17:23

D'Unió, moi? Esquerra ha estat sempre una gran cagada, Gombau. Sempre. Des del Pacto de San Sebastián fins al Tripartit.

#7 Gom¡bau, Vidrà, 15/03/2011 - 17:10

Per molts anys ERC. Malgrat que no estem passant el millor moment, estic segur que serem la força que ens portarà a l'independencia del nostra pais. Per si tenim el més mínim dubte només cal veura la rancúnia que ens te´nen aquest grapalluts d'Unió com el Ramón. Crec que és una bona senyal.

#6 Bon dia, Barcelona, 15/03/2011 - 14:18

Moltes felicitats!!!! Cal seguir lluitant!!!

#5 Arnau Mir de Tost, Poblejoliu (Àger), 15/03/2011 - 12:03

Gràcies ERC i per molts anys pugueu continuar liderant pas a pas i fermament el futur de una Catalunya, plena, rica i sobirana. ERC es l'ànima que dona la raó del voler i poder arribar ser i fer de Catalunya un ESTAT LLIURE dins de la Unió Europea. PER MOLTS ANYS a tot-hom. La lluita continua.

#4 Ramon, Barcelona, 15/03/2011 - 11:56

Esquerra mai més. El PSOE és enemic de Catalunya, mentre que el nacionalisme català no esquerranista, no. El Tripartit ha de ser la vacuna de record perquè el catalanisme polític no torni a caure en aquell error ni en aquest horror.