Publicitat
Política · 21 de Maig de 2015. 08:44h.

ERC aspira a desbancar CiU a l'àrea metropolitana

Tura afirma que “l’estat natural dels pobles és el de la llibertat”

ERC aspira a desbancar CiU a l'àrea metropolitana

Junqueras i Tura, amb l'alcaldable d'ERC a Mollet

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat en un acte de campanya a Mollet presentant la llista d'Ara Mollet, la suma entre Esquerra Republicana i Moviment d'Esquerres (MES), que “som la suma i el canvi a les esquerres de les ciutats metropolitanes, som l'empenta del procés que vol guanyar la llibertat i la igualtat d'oportunitats, la justícia social”.

El líder republicà ha explicat que “no podrem garantir els fruits de la lluita per aconseguir la justícia social i la igualtat d'oportunitats sense poder decidir sobre els nostres pressupostos, sobre la nostra seguretat social. Aquesta llibertat només la podrem assolir si sumem, si som capaços de convèncer la majoria dels nostres ciutadans que, precisament, la volem per defensar els seus interessos i les seves necessitats”.

Junqueras ha reiterat que “la independència és un deure i una necessitat per poder portar la justícia social i la igualtat d'oportunitats” perquè “la millor de les banderes és la que embolcalla les nostres escoles i que ajuda els nostres fills” i ha preguntat “de què serviria qualsevol Estat que no fos posat al servei dels seus ciutadans i dels seus fills?”

El president d'Esquerra Republicana ha assegurat que “qui va frustrar les esperances federals no vam ser nosaltres, va ser l'Estat i els partits que l'han governat. No es tracta de ser els protagonistes del procés sinó de ser co-protagonistes en la defensa d'uns valors que són universals i que podrien ser defensats també a l'altra banda del món. Són aquests valors els que ens faran sumar i ens faran guanyar en la seva defensa”.

L'ex-alcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, membre de la direcció de Moviment d'Esquerres (MES) ha explicat que “el repte és saber trobar els conductors de l'engrescament que superin l'ensopiment i el retrocés i portar-nos a un progrés i un temps molt millor. Només poden ser líders els qui en comptes de proclamar paraules buides de consens, el que fan es forjar el consens. La diversitat és la base de la democràcia i sense acceptar la diversitat cap líder podrà ser forjador de consensos”.

Tura ha explicat que “l’estat natural dels pobles és el de la llibertat, i si decideixen unir-se, ha de ser en plena llibertat. El dret que empara la lliure unió dels pobles empara també el de la lliure secessió, la lliure separació”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pere Perere, Barcelona, 21/05/2015 - 13:55

Abans era federalista i ara va de no se sap què, doncs no aclara si vol o no la independència. Divaga parlant de llibertat i queda molt be.

#3 spanish, Madrid, 21/05/2015 - 12:28

el suyo ha suido el de trepa toda la vida.....y ahora con el aprtido que mas ha recortado derechos sociales y pensar que el sector mostrenquil del PSC la apoyaba madre miaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

#2 José Quinta, LH, Cataluña, España, 21/05/2015 - 11:13

Y el estado natural de los jetas es vivir de los demás. Antes parasiteando a los votantes del PSC que creían votar al PSOE en Cataluña y ahora a los crédulos independentistas de izquierdas.

#1 Pepón, Bcn (pijo-progre), 21/05/2015 - 09:31

Tura: "El estado natural de los pueblos es la libertad. " No se crea, el de algunos es el de la estupidez. La historia está llena de ejemplos. Aquí y en todas partes.