Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2014. 14:25h.

ERC aspira a passar CiU a les europees

Salvadó diu que “esperem apropar-nos a ser la primera força més votada al principat”

ERC aspira a passar CiU a les europees

Una imatge del secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó

El secretari general adjunt d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Lluís Salvadó, s’ha mostrat optimista pel que fa a la possibilitat de ser el primer partit català a les europees, per davant de CiU, i ha apuntat que “esperem apropar-nos a ser la primera força més votada al principat”.

Tot i això, a continuació, ha volgut treure importància al fet de superar a la federació nacionalista, afirmant que "el més important és que el país guanyi, i recuperar la participació”, ha assegurat.

Lluís Salvadó ha dit que “el primer eurodiputat el tenim assegurat” i ha apuntat que “ara ens presentem amb tota l’ambició” i l’objectiu d’ERC, ha afirmat, “passa per acostar-nos al segon eurodiputat”. “Som conscients que no és un repte fàcil, i si no l’aconseguim no caurà la casa”, ha afegit el dirigent dels republicans.

En aquest sentit, ha assenyalat que “si surt el segon eurodiputat dependrà de molts factors que no depenen d’Esquerra, depèn de la participació que hi hagi a Catalunya en relació a l’Estat”, assegurant que el “diferencial de la participació serà clau per entendre el resultat”.

El número tres d’ERC també ha afirmat que tenen l’objectiu d’aconseguir dos eurodiputats a les pròximes eleccions europees del 25 de maig. Es tracta de la primera vegada que els republicans es presenten amb una candidatura en solitari, sense formar coalició amb partits bascos, gallecs o canaris.

Salvadó ha destacat que aquests comicis del 25 de maig seran llegits “en clau sobiranista”. En aquest línia ha dit que l’objectiu que es marca el partit és implicar la ciutadania per millorar la participació dels darrers anys, que va ser d’un 37% a Catalunya en les europees del 2009. “Hem de ser capaços de mobilitzar la gent que està implicada amb el procés”, ha conclòs. 

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#19 BEJOTA, BCN, 04/04/2014 - 16:58

L'escriptora Rosa Regàs denuncia que, "a Catalunya, tot està manipulat", i assegura que "anem a una brutal frustració del poble català". "La consulta serà un problema gravíssim",

#18 Ramonet, Catalunya, 04/04/2014 - 12:06

Aquesta vegada haurem de botar a ERC pel parlament europeu perquè serà l'únic partit que, a hores d'ara, pot garantitzar la defensa de Catalunya sense pal·liatius. Com també ho haurem de fer al govern de Catalunya, CDC en mans d'UDC ha perdut tota la seva essència.

#17 Kropotkin, Vic, 04/04/2014 - 10:52

Nos la suda que haya un 80% de catalanes favorables a la consulta. Por mucho que haya quien dice q Cataluña tiene derecho a decidir, la realidad es que Cataluña es una posesión, y las posesiones no deciden, pagan y obedecen....jua, jua...os dejo, me voy a mirar un rato Intereconomia

#16 Pablito, Barcelona, 04/04/2014 - 09:43

El hecho que ahora tengan cierto protagonismo artificial en Cataluña ERC generado por los disparates del Mas, no es base suficiente para tener credibilidad y mucho menos más votantes que antes. Es posible que si siguen así, en lugar de sumar resten.
La realidad solo tiene una lectura y es la que es

#16.1 Jesús, Murcia, 04/04/2014 - 12:45

Pues la realidad es que, digas tú que la cosa tiene base o no, ERC aumentará sus votantes, y esa será la realidad.

#15 votant ERC agraït, bcn, 04/04/2014 - 09:03

entre l'ORIGINAL i la FOTOCÒPIA, sempre l'Original!

gràcies CIU per posar tota la inmensa maquinària propagandísitca subvencionada (TV3, 8TV, RAC1, CAT RADIO, LA VANGUARDIA, EL PERIODICO...) al servei de les idees genuines d'ERC, gràcies, sense vosaltres mai ho hauríem aconseguit!