Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2008. 18:47h.

ERC avisa que no donarà suport al finançament sense CiU

"Des de Catalunya no estem per fer actes de fe"

ERC avisa que no donarà suport al finançament sense CiU

Joan Ridao

El secretari general d'ERC i portaveu del partit al Congrés, Joan Ridao, ha avisat que la seva formació no donarà suport un model de finançament amb el que no estiguin d'acord els tres partits del Govern català i CiU. Ridao ha dit: "Des de Catalunya no estem per fer actes de fe. ERC no sol no avalarà un model de finançament que no sigui bo per a Catalunya, sinó que no avalarà un model entorn del qual no s'agrupin el conjunt de partits catalanistes del Govern català i el principal partit de l'oposició".

Després d'elogiar "l'exhibició de fermesa dels partits catalanistes" en dir al Govern central que la proposta de finançament de Solbes és "inacceptable", ha afirmat que el pacte del tripartit amb CiU sobre finançament no va arribar "per casualitat", sinó que respon a l' "exigència" d'ERC en aquest sentit.

També ha dit que "desitgem que ningú no s'aixequi de la taula, i si convé haurem de plantar el Govern espanyol com en un passat ho van fer altres comunitats davant d'acords de finançament que van considerar lesius per als seus interessos".

Per la seva part, Oriol Pujol, portaveu del grup de CiU al Parlament de Catalunya, ha qualificat com a “molt positiu” l’oferiment del secretari general d’ERC, Joan Ridao. “És molt positiu perquè dona consistència a l’acord de l’Estatut que es va negociar al seu dia i perquè referma la unitat dels partits catalans, que és cabdal de cara a tenir èxit amb el nou finançament” ha assenyalat Pujol. Ha afegit que “el compromís de CiU i l’oferiment d’ERC són la millor garantia d’aconseguir un bon acord pel país en els propers anys”.
 
Pujol ha advertit al Partit Socialista, tant al català com, especialment, a l’espanyol, que “no intenti fer passar per bo un acord que no ho sigui”. Ha dit que l’únic que ha de fer el Govern central és complir l’Estatut. Per això ha criticat la proposta de Solbes, que “no té res a veure amb el que marca l’Estatut”. Pujol ha recordat a Solbes que “ja va votar l’Estatut i, per tant, ja va votar les bases del sistema de finançament”. I s'ha preguntat: “Que potser es desdiu del què va votar?”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joan T., Barcelona, 23/07/2008 - 08:14

Vostè fará el que li mani l'amo, en Rodríguez Embustero, i calladet

#4 Joan, Manresa, 22/07/2008 - 21:57

A veure quan triga el sr Mas ha anar a pactar la rebaixa amb en Zapatero

#3 Joan, Igualada, 22/07/2008 - 21:29

Joan ets una gran persona , però noi quin paperàs et toca jugar , enxegeu a pastar fang al PSOE, i despres parlem.

#2 Ernest, Tarragona, 22/07/2008 - 21:06

Ara ens veniu a buscar...oi? Aneu a pastar fang!!

#1 Pere, Reus, 22/07/2008 - 18:53

Joan a quí heu de tumbar és en Montilla si no se'n surt amb el govern amic.