Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2011. 20:57h.

ERC busca una sortida per a Portabella

Sectors del partit consideren que el relleu hauria de ser Ester Capella

ERC busca una sortida per a Portabella

Ester Capella, al costat de Jordi Portabella, quan va presentar el pacte amb Reagrupament

La futura direcció d'Esquerra té damunt la taula buscar una sortida per a l'alcaldable per Barcelona, Jordi Portabella, segons ha sabut e-notícies de fonts del partit. Sectors de la formació consideren que hauria de cedir l’acte de regidor favor d’Ester Capella, que va anar de número tres a les eleccions municipals però es va quedar fora a causa del pacte amb Laporta.

La operació permetria també a Capella, que formarà part de la futura direcció, adquirir presència pública de cara a la cita electoral del 2015. Els esmentats sectors considerenque Portabella hauria de fer un pas enrere -com el que se li demana a Ridao- i afavorir el relleu a Barcelona després de la pèrdua de regidors.

Portabella -que és president del consell nacional- no va assolir el 22-M els set regidors que s'havia marcat com a objectiu electoral. Portabella ha tingut des de la dècada dels noranta diferents càrrecs primer com diputat al Parlament i després com regidor a l’Ajuntament de Barcelona tot i que el seu partit mai li va confiar una conselleria durant els dos tripartits.

Una opció és que Jordi Portabella ocupés el numero dos de la llista de cara a les eleccions espanyoles si finalment guanya les primaries Alfred Bosch. D'aquesta manera podria renunciar a l'acta de regidor de Barcelona i cedir la plaça a Ester Capella, que es podria preparar com a futura candidata de cara a les eleccions municipals de dintre de quatre anys.

Una de les opcions que tambe es podria donar es que el president de la Federació de Barcelona d'Esquerra, Oriol Amorós, sigués el futur portaveu del grup parlamentari en detriment d'Anna Simó, del sector Puigcercós. Amorós ha tingut un paper clau en les negociacions a favor de Junqueras i en el suport a Alfred Bosch.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 Séneca, Barcelona, 01/09/2011 - 21:55

Sr. Moderador: he errat; m'havia vingut al cap en Benach. Pot anullar el comentari primer o publicar els dos. Gràcies. És que son tots tan grisos que els confonc.

#13 ANGEL, BARCELONA, 01/09/2011 - 14:27

La futura direcció del paritt està ple de gent que ha estat al tripartit i a més Portabella ja es un dinosaurio de la Politica que van donant lliçons de renovació però no es mou de la cadira. Els mals resultats tambe son de Portabella nomes cal veure la petacada de Barcelona.

#12 Josep, Bcn, 01/09/2011 - 13:31

La renovació només serà creible si tots els que fa vint anys que lideren el partit deixen la cadira. En Portabella inclòs...

#11 joan, barcelona, 01/09/2011 - 13:25

podria tornar a donar clases de biologia ,i deixar de viure del momio aquets viatger gorron.per a ell no ho se pero per el pais seria una bona solucio.

#11.1 Séneca, Barcelona, 01/09/2011 - 21:52

Biologia? Ja ni ha prou de enganys. Aquest paio no té estudis superiors... collons!

#10 Kropotkin, Vic, 01/09/2011 - 09:40

Sobre todo, que no sea nada de tipo intelectual...