Publicitat

Esquerra i CiU registren esmenes a la totalitat dels pressupostos de l'Estat

ERC colla Zapatero

Imatge d 'arxiu de Joan Ridao amb Duran i Lleida

Esquerra Republicana registra aquest divendres al Congrés una esmena a la totalitat del projecte de pressupostos generals de l'Estat ara 2010, i amb aquesta decisió, ERC expressa la seva voluntat de no donar suport a aquest projecte. De la seva banda, el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i el portaveu adjunt, Pere Macias, han registrat també una esmena a la totalitat aquest dijous.

ERC ha pres aquesta decisió en vista que el Govern espanyol no cedeix la gestió da l'aeroport del Prat. A més, Iniciativa per Catalunya, que encara no ha decidit el seu vot, es mostra molt crítica. El Govern espanyol ha proposat que la Generalitat participés en la gestió de l'aeroport del Prat a través d'una filial d'Aena, però l'Estat mantindria la majoria del 51% del capital.

La proposta pel nou model de gestió aeroportuària passaria per crear una societat anònima en què Aena tindria la majoria de les accions i la resta provindria de capital privat. Això vol dir que una empresa mixta gestionaria l'aeroport del Prat. Aena, però, continuaria tenint la majoria i, per tant, el ple control, i la resta es repartirà entre Generalitat, ajuntaments i sector privat. Sí que la Generalitat podria bloquejar algunes decisions, però serien poc rellevants.

Per això, Esquerra Republicana es queixa que la proposta no permet una gestió autònoma i així ho va traslladar al portaveu socialista al Congrés, José Antonio Alonso, dins el marc de la negociació dels pressupostos generals.

L'oposició de CiU al projecte es basa, fonamentalment, en la seva total disconformitat amb la pujada de imuestos que preveu el text presentat pel Govern de Zapatero.

En qualsevol cas, és possible que Zapatero aconsegueixi els vots necessaris per tirar endavant el projecte mitjançant les negociacions que el PSOE està realitzant amb els grups del PNB, Coalició Canària, BNG i UPN, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 16/10/2009 - 20:33

ERC no es de fiar,ya veureu el resultat final.Lo que nosaltres considerem mes grós,es l'aprobació d'uns presupostus amb només el suport del PNB--amb el chantatje del concert-- i de Colació Canaria--per promesas de sota ma--,axó es indigne per el País.

#1 Jordi, Barcelona, 16/10/2009 - 13:13

no us creieu aquests gestos, ERC i CiU han de marcar perfil nacionalista, que venen eleccions. SI el PSOE els necessités no fallarien, com sempre, però aquesta vegada no els cal l'ajut dels catalans venuts.