Publicitat
Política · 5 de Juny de 2012. 20:19h.

ERC compara Espanya amb el Titanic

"I Mariano Rajoy n'és el director d'orquestra", segons Bosch

ERC compara Espanya amb el Titanic

Romeva, Bosch i Tremosa, al Parlament europeu

El portaveu d'ERC-RCcat-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha comparat Espanya amb el Titanic, durant una intervenció al Parlament Europeu. El diputat independentista ha estat acompanyat de Ramon Tremosa (CiU) i Raül Romeva, amb els quals ha presentat als eurodiputats l'esborrany de la proposició de llei sobre l'autodeterminació que presentarà a la cambra baixa.

"L’Estat espanyol és com el Titanic i Mariano Rajoy n’és el director d’orquestra. Nosaltres tenim el dret a sortir d’aquest Titanic que s’enfonsa perquè els nostres ciutadans no només ho necessiten sinó que a més a més s’ho mereixen", ha dit Bosch.

"No volem que el vaixell s’enfonsi, però no se’ns pot obligar a quedar-nos-hi. Els que vulguin agafar un bot i salvar-se, tenen tot el dret a fer-ho", ha remarcat el diputat independentista.

Segons Bosch, l'Estat espanyol ha signat diversos tractats internacionals que reconeixen el dret de l'autodeterminació. També que formen part del marc constitucional, per la qual cosa ha reclamat que "té el deure de complir les seves normes i, per tant, ha de regular un dret inalienable i irrenunciable com el de l’autodeterminació".

L'electe d'Esquerra ha explicat als eurodiputats "les dificultats econòmiques i socials dels catalans, i la necessitat que tenim d’exercir el dret a l’autodeterminació".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 El azote de los necios, Barcelona, España, 06/06/2012 - 12:55

Y la gran culpa de que el titanic se hunda ha sido por el despilfarro y el afán artificial de nación de nacionalistas fanáticos..que se han dedicado a gastar dinero público en crear unas instituciones que ya existian y en difundir de forma compulsiva su identidad,Cacs, sindics de greuges,omniuns..

#7 CAT, cañí, 06/06/2012 - 11:25

Estos dos fueron los que pidieron una sanción a Pepe en el Parlamento Europeo, ¿no?

#6 El capitán, bcn, 06/06/2012 - 11:18

España será el Titanic, pero Cataluña está en la popa.

#5 Trinity, BCN, 05/06/2012 - 23:36

i els catalans allà, solidaris, enganxats al titanic fins que s'enfonsi del tot perquè quan eks espanyols estiguin al fons del mar necessitaran algu que els porti els cafès

#5.1 pepe, andorra, 06/06/2012 - 18:59

pues yo no he visto en mi vida un camarero catalan. Somos los charnegos los q servimos el cafe, somos explotados en las fabricas de los burgueses catalanes, somos los q limpian la mierda y somos insultados por toda la caterva de ultras catalanistas educados en las madrassas de la enseñanza publica.

#4 L'independentisme et roba, Barcelona, 05/06/2012 - 23:26

El partit d'aquesta colla de mafiosos si que esta enfonsat com el Titanic!

#4.1 jan, bcn, 06/06/2012 - 13:51

erc es l'únic partit que no té cap demanda per corrupció. si ells són els mafiosos no sè què deuen ser "els teus". els botiflers només sabeu tirar de populisme barat?