Publicitat
Política · 14 de Maig de 2019. 21:46h.

ERC complica el camí d’Iceta al Senat

Esquerra votarà en contra de designar-lo senador

ERC complica el camí d’Iceta al Senat

Miquel Iceta (foto: Parlament)

ERC votarà en contra de designar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, senador autonòmics, segons ha avançat TV3 aquest dimarts. Els òrgans de direcció d’Esquerra ratificaran el ‘no’ al líder dels socialistes catalans aquest dimecres.

La negativa dels republicans dificulta les aspiracions del PSOE de nomenar Iceta president del Senat, perquè juntament al vot en contra d’ERC s’hi podria sumar el de Junts per Catalunya, que encara no ha decidit el sentit del seu vot. la CUP, de la seva banda, ja ha anunciat aquest dimarts que votaran en contra d’Iceta.

El primer secretari del PSC necessita més vots a favor que en contra per ser designat senador autonòmic, el pas previ per ser president de la cambra alta. Però, de moment, Iceta només compte amb els vots a favor del PSC i En Comú Podem, que sumen un total de 25. Ciutadans va anunciar que s’hi abstindrien, però en cas que votessin a favor, tampoc no n’hi hauria suficient per desbloquejar la situació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pregunto yo, Tarragona, 15/05/2019 - 13:33

¿Todavía hay alguien que piensa que se puede dialogar y llegar a acuerdos con los separatistas ? Para esos solo cabe contundencia legal y judicial.

#2 Pere IV, Barcelona, 15/05/2019 - 13:01

Si en lloc de socialista fos del PP no tindrien cap problema en votar-lo. Això explica moltes coses d'ERC però tanmateix és trist i patètic.

#1 Alcoberro´s, Barcelona, 15/05/2019 - 08:28

Iceta tontoooooooooo !!!! tanto querer dejarles votar, tanto desear que salieran de prisión... y ahora ellos te quitan el caramelo. Tontooooooooooooooooo !!!!!!!