Publicitat
Política · 21 de Juny de 2014. 16:59h.

ERC considera que la reforma fiscal perjudica les classes mitjanes

Aragonès diu que el govern del PP “està desesperat perquè el sistema del règim està caient”

ERC considera que la reforma fiscal perjudica les classes mitjanes

Una imatge d'arxiu del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

El portaveu adjunt del grup Parlamentari d'ERC, Pere Aragonès, ha dit que la reforma fiscal anunciada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “perjudica les classes mitjanes i l'Estat del benestar”.

Aragonès ha afirmat que “és evident que en un context en què l'economia espanyola no mostra prou signes de recuperació, l'anunci d'ahir és un anunci en clau electoral del 2015”. “Estan desesperats perquè el sistema del règim està caient”, ha sentenciat.

El portaveu econòmic d’ERC ha apuntat que “sorprèn que el Govern espanyol tingui prou recursos per afrontar una rebaixa fiscal quan per contra retalla les aportacions a la Generalitat per mantenir l'estat del benestar”, afegint que malgrat l’augment de la recaptació en IVA i IRPF a Catalunya, Montoro ha mantingut “la retallada de 550 milions d’euros en les quantitats que arriben del model de finançament”.

Segons Aragonès la reforma fiscal segueix “amb la línia de centrifugar les retallades cap a l'Estat del Benestar sostingut per les Comunitats Autònomes, assegurant que “ha prioritzat una rebaixa fiscal electoralista en comptes de millorar el finançament de les comunitats”.

“Un cop més, les classes mitjanes i l'Estat del Benestar, salut, educació i polítiques socials, son les grans perjudicades de la reforma”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#14 manel xic, les Penelles, 24/06/2014 - 12:38

Molt mes perjudica regalar LA Generalitat al psoE

#13 F. J. Polo, Badalona, 22/06/2014 - 10:14

hemos perdido totalmente el rumbo. Desgraciadamente con rauxa solamente las cosas no salen bien.

#13.1 ambaixadorCAT, UK, 22/06/2014 - 13:26

efectivament. Cal el seny per analitzar la situació, que inevitablement et porta a fer-te independentista. La rauxa que suposa deixar-se portar pel sentiment de pertinença a espanya s'ha d'aparcar.

#12 F.J. Polo, Badalona, 22/06/2014 - 10:13

la culpta de todo. Ah, y cuando convino se eliminó sucesiones y donaciones (en algunos supuestos) para luego volver a entrar en vigor. O se rebaja más que significativamente el impuesto sobre el juego a los casinos que vendrán. Si esto es ser de izquierdas y se refrenda al partido del gobierno es

#12.1 ambaixadorCAT, UK, 22/06/2014 - 13:28

tot això forma part de l'estira i arronsa de la negociació entre CiU i ERC per tenir estabilitat, ERC també ha fet tirar a l'esquerra a CiU en altres temes. Se't veu el llautó al intentar carregar-te aquesta estabilitat per intentar dinamitar el procés..

#11 F, J. Polo, Badakiba, 22/06/2014 - 10:11

quirúrgicas, tardanzas en el cobro de ayudas a la dependencia y recortes de éstas, disminución de becas `para estudiantes en cantidad de dotación y de personas. Y un larguísimo etcétera de cosas, que si se gobierna se debe de dar la cara y no decir que Maroto, el del perrito piloto o el otro tienen

#11.1 ambaixadorCAT, UK, 22/06/2014 - 13:30

deixa'm recordar que les beques son competència del govern central, i hi ha un greuge bastant important contra els estudiants catalans. I si la generalitat no té pasta per pagar el que ha de pagar, no creus que hi té algo a veure el fet que un 40% dels nostres impostos siguin manllevats?

#10 F. J, Polo, Badalona, 22/06/2014 - 10:09

una parte substancial de los ingresos públicos se está destinando a amortizar deuda pública y a pagar intereses, en detrimento del país que tanto se propaga que se ama (igual en Madrid) dejando a su suerte a la ciudadanía, que apechuguen si pueden. Ejemplos: aplazamientos y demoras de

#10.1 ambaixadorCAT, UK, 22/06/2014 - 13:25

no vull treure la part de responsabilitat que té el tripartit, però només vull recordar que sense l'espoli fiscal el deute que Catalunya ha acumulat fins ara es pagaria en 4 anys, suposant que les coses es seguessin fent tan malament com fins ara.