Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2008. 15:48h.

ERC creu que s'usarà la crisi per retallar el finançament

Joan Herrera acusa el Govern central d'improvisar "en excés"

ERC creu que s'usarà la crisi per retallar el finançament

Joan Ridao

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha advertit el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, que "no caigui en la temptació de retallar les legítimes aspiracions de Catalunya" al marc del finançament autonòmic, amb l'excusa de la crisi econòmica. Durant la seva rèplica a la intervenció del president al debat sobre economia al Congrés, Ridao ha dit que el finançament autonòmic "no ha de pagar els plats trencats de la crisi", perquè "les lleis no poden estar a l'atzar de la conjuntura" i perquè seran les autonomies les que hauran d'assumir l'augment de la despesa social derivada del deteriorament de l'economia.

Segons el seu parer, són les comunitats autònomes més productives, com Catalunya o la Comunitat Valenciana, les que s'haurien de beneficiar de les mesures del Govern central davant la crisi, ja que són les que major riquesa poden generar per sortir de l'adversa situació econòmica.

Ridao ha atribuït al Govern central un "problema neurològic" en haver estat "incapaç de connectar amb la crua realitat", demorant-se en l'adopció d'unes mesures que va considerar "conills trets del barret".

En aquesta línia va estar la intervenció del portaveu d'ICV, Joan Herrera, per a qui el Govern ha improvisat "en excés" en els últims mesos, amb polítiques "ocurrents" que han anat consumint el superàvit sense aportar solucions a l'adversa situació econòmica. Segons la seva opinió, per adoptar mesures "clares, equitatives i justes", el Govern central hauria de reconèixer que l'origen de la crisi no només està a l'exterior, sinó en una economia "amb peus de fang" per la seva excessiva dependència d'un sector de la construcció, que "ha viscut de l'especulació urbanística" gràcies a la facilitat d'empreses i famílies per endeutar-se.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pep, manresa, 10/09/2008 - 16:43

No cal que t'hi escarrassis Ridao, si no fos per la crisi seria amb alguna altra excusa, això ja se sabia el 2003 quan el Zapatero va sortir al balcó de la Generalitat amb el teu estimat Tripartit, després Espanya ha tingut anys de bonança, no Catalunya

#1 CATALONIA IS NOT SPAIN, de salses a guardamar, 10/09/2008 - 16:38

i jo crec que en montilla ens explicara que es un bon finançament quan l'hi manin