Política · 21 de Març de 2012. 19:47h.

ERC critica el "silenci" del Govern sobre les autopistes de Madrid

Simó: "no hem sentit el president de la Generalitat ni el conseller de Política Territorial alçar la veu contra les declaracions de la ministra Pastor"

ERC critica el "silenci" del Govern sobre les autopistes de Madrid

Anna Simó, en una foto d'arxiu

CiU, Esquerra i Solidaritat han sortit al pas de la possibilitat que la crisi de les anomenades autopistes radials de Madrid es financi amb la pròrroga de les concessions de les autopistes de peatge d'altres punts de l'Estat.

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha assenyalat que és "escandalós" el fet que "les autopistes radials de Madrid vegin cobert el seu dèficit a canvi d'allargar les concessions d'autopistes de peatge catalanes com l'AP7".

"‘No hem sentit el president de la Generalitat ni el conseller de Política Territorial alçar la veu contra les declaracions de la ministra Pastor que està dient d’allargar la concessió a l’AP7 per tal de poder fer front al dèficit gravíssim perquè ja va estar plantejat molt malament des del principi, de les concessionàries de les autopistes de Madrid", ha indicat.

"Recorden aquella esmena als pressupostos del senyor Duran i Lleida pactada amb el ministre Blanco per tal de rescatar, d’ajudar i donar oxigen a les concessionàries de les autopistes de Madrid? Doncs ara a més a més d’això volen allargar la concessió de l’AP7 per donar més oxigen a aquestes concessionàries. Ja han passat massa hores per no haver sentit ningú de la Generalitat clamant contra això i dient que això així no va", ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu de CiU en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, Pere Macias, s’ha mostrat contrari a ampliar el termini dels peatges de les autopistes rendibles, com les catalanes i les valencianes. “Ja avanço que per al nostre grup aquesta és una solució que en cap cas pot ser acceptada”, ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

El diputat de Si, Uriel Bertran, ha reclamat que "cap euro dels catalans es destini a rescatar les autopistes espanyoles”. L'electe independentista ha alertat que “Catalunya recapta el mateix que França en autopistes, quan nosaltres només tenim 700 km i els francesos 7.000, diners que Espanya ens roba per tapar la seva incompetència i mala gestió”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 22/03/2012 - 10:42

tinu.)problema que tenen es Unió...No ayuden gens,només sentir al matí a la Sr.Vicepresidenta,ya u tenim ben clar...,sí ..,pro no; no...,pro sí;.Aigua de bledas,,,Srs de ERC,cambien la seva politica ,i façin costat al President i al matej temps l'apreten suament o l'any que ve estarem igual o..

#8 joan, manresa, 22/03/2012 - 10:38

El Casal,10,25 h.--Te raó Sra.Simó,el Nostre govern fa molts silencis,está tocadet,fins i tot reconexem que no dona la talla.Te una mar molt brava i amb onades que els desbordan,pro no apreti mase Vosté ,que també en tenen part de culpa d'aquest temporal que li cau al Govern...L'altre (cont.

#7 Albert, Barcelona, 22/03/2012 - 08:24

Miquel Roca és membre del consell d?administració d?Acesa del Florentino Perez per això el senyor Duran l?any passat va presentar un esmena per rescatar peatges de Madrid. I ara passarà el mateix, untada a CiU, i a pagar els catalans.

#6 Charlie Gordon, La Jonquera, 21/03/2012 - 22:21

Us heu parat a pensar d'on són majoritàriament els usuaris de les autopistes catalanes, especialment els de l'AP7?? Si els peatges es poden qualificar com a robatori, qui són els robats? Pista: fixeu-vos d'on són els centenars de camions que es poden veure estacionats a La Jonquera.

#5 Maria Dolors, Bna, 21/03/2012 - 21:24

Escolte senyora Simó: el que sera escandalós és que aixó arribe a passar i vostés -politics professionals, escollits pel poble català-, ho acceptaren. Si aixó passa seria vergonyos per vostès principalment, que serien inutils, i pel poble català que patiria un afronte inadmissible.

#5.1 Coherència, Barcelona, 22/03/2012 - 10:50

ERC en el seu dia ja va denunciar l'esmena del Sr. Duran en els darrers pressupostos per ajudar les concessionàries d'unes autopistes de Madrid que van buides, mentre a Catalunya no ens donen ni els mínims dels mínims. Per tant ERC mai vam acceptar això, i em estat els primers a denunciar-ho!