Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2012. 14:25h.

ERC critica l'Estat per no destituir un militar que "amenaça"

Demana la compareixença del ministre de Defensa "per exigir depuració de responsabilitats"

ERC critica l'Estat per no destituir un militar que "amenaça"

Alfred Bosch, en una imatge d'arxiu

El portaveu d’Esquerra Republicana-RCAT-Catalunya Sí, el diputat Alfred Bosch, ha assegurat que quan "en un país de tradició democràtica un militar amenaça la població civil és un escàndol majúscul i se’l destitueix immediatament, a Espanya no".

Bosch ha valorat així la nul·la reacció del Ministeri de Defensa davant les amenaces expressades pel coronel de l’Exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro "en un diari digital d’extrema dreta en les quals s’ha mostrat fervorosament partidari d’intervenir amb l’Exèrcit a Catalunya".


Bosch ha recordat que l’Exèrcit espanyol ha donat molts exemples al llarg de la seva història sobre la seva disposició "generosa a l’hora d’alçar-se contra la població civil, motiu de més per ser especialment diligents a l’hora d’aturar aquest tipus de pronunciaments" tota vegada que ha recordat que a la piràmide de l’Exèrcit hi ha el Rei d’Espanya.

Esquerra Republicana ha demanat la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, al Congrés i ha registrat una bateria de preguntes "per exigir les explicacions oportunes i la depuració de responsabilitats davant una amenaça tan clara com la formulada per un destacat oficial de l’Exèrcit".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Ramon Pintó, barcelona, 08/09/2012 - 18:26

Quanta gent que es dedica a a comentar les declaracions del Bosch per estar visceralment en contra ! què malament ho deuen passar llegint en català coses així ! quines ganes de tocar el que no sona i atacar Catalunya ! Que ens expulsin d'escanya ara mateix que som uns aprofitats anticonsticionals

#16 Javier, Valencia, 01/09/2012 - 13:37

Que le den a este hombre la medalla al mérito. Y a todos los políticos catalanes independentistas, dejad de perder el tiempo. Armas será lo que encontreis por respuesta a vuestras tonterias si vais mas allá. Acusadme de intolerante...pues..si..lo soy.

#15 joan lopez tena, bcn, 01/09/2012 - 13:06

EL CORONEL HA DIT LO QUE DIU LA CONSTITUCIÓ.PERO NO CALDRA QUE'LS MILITARS FACINS RES PERQUE SOM UN 85% DE LA GENT SENSE LA PRIORITAT DE TRENCAR L'ESTAT.

#14 Genis, olot, 01/09/2012 - 12:44

si han arribat a aquest punt de bilis espanyola, els que espanyols estan molt fomuts de vuere que som majoria els independentistes.

Ho pasen pitjor ells que no pas nosaltres.

Rabieu, gossos pollossos

#13 Manel, els cavernaris estàn aquí., 31/08/2012 - 21:40

Companys, a aquesta colla de feixistes espaÑols que apareixen per insultar i provocar... NI AIGUA.

Si no son persones humanes, no existeixen, i no cal valorar bé o malament. Repeteixo, NO EXISTEIXEN.

#13.1 María Jesús, Barcelona, 01/09/2012 - 00:14

Manel, a pesar del euro por receta te conviene seguir tomando los antipsicóticos.