Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2009. 21:41h.

ERC defensa ara els sahrauís

Carod va elogiar fa dies l' "excel·lent" relació de Catalunya amb el Marroc

ERC defensa ara els sahrauís

Carod i la ministra d'Marroc Nouzha Skalli, durant la seva recent reunió a Barcelona

Esquerra Republicana ha condemnat la detenció de set activistes sahrauís al Marroc, que seran jutgats per un tribunal militar de Casablanca i que podrien ser condemnats a mort, segons un comunicat del partit. Aquesta condemna es produeix tot i que fa dies el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va destacar "l'estat excel·lent" de les relacions entre el Marroc i Catalunya.

Al respecte, ERC demana que "s'aturi la repressió al Sàhara Occidental ocupat, que s'alliberi als detinguts i que s'ordeni una solució política al conflicte del Sàhara amb el Marroc".

S'afegeix que el diputat Miquel Carrillo, portaveu d'Esquerra en la comissió de cooperació i solidaritat, ja ha dirigit aquestes peticions per escrit al cònsol del Marroc per demanar-li que "es garanteixi el respecte als drets humans".

No obstant això, recentment el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira va rebre a la ministra de Desenvolupament del Marroc, Nouzha Skalli, que es trobava de viatge oficial a Catalunya. La trobada va servir per constatar "l'estat excel·lent de les relacions entre Catalunya i Marroc", en paraules del vicepresident, i la voluntat de "seguir treballant per intensificar les relacions institucionals entre els dos governs".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 SAHARAUI AGRADECIDO, BARCELONA, 23/10/2009 - 12:54

Como saharaui le estoy eternamente agradecido (y creo estar reflejando el sentimiento unánime de tod@s l@s saharauis)al Sr.Josep Lluìs Carod Rovira por su apoyo incondicional y de principios(humanos)a nuestra causa en tiempos tan difíciles como aquellos.

#4 ccc, bcn, 23/10/2009 - 10:57

com l'Aznar, q tb va possar-se del costat dels saharauís. A veure si fan fora del Marroc als 'diplomàtics' catalans? Clar q l'Aznar ho va fer de veritat i aquests només ho fan de boqueta

#3 jordi, bcn, 23/10/2009 - 09:26

Això d'ERC i del Carod ja és ben esperpentic,ara veiem el mag Carod fent d'aprenent de Ministre d'Afers Exteriors.Plega home!El mikimoto ho fa millor que tu!!!!

#2 Macari, Olèrdola, 23/10/2009 - 06:33

Vaja que com a govern tan amics del Marroc però, com a partit, condemnen el dictador marroquí. Ja ve a ser això com funciona aquesta gent, el problema el tenim la ciutadania, que no entenem l'actitud sutil de la gent d'ERC.

#1 Joan Besora, Vidrà, 23/10/2009 - 00:07

Quan ocupes un càrrec com ho fa el Carod, tens q fer la gara gara a tot deu. El q està fora de tot dubta és que el vicepresident s´ha mullat moltes vegades per el Sahara. Sense anar més lluny ha tingut nens d´aquell pais durant mols estius a casa seva.