Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2009. 23:28h.

ERC demana l'anul·lació de "tots els processos franquistes"

Tardà afirma que és un "objectiu irrenunciable"

ERC demana l'anul·lació de "tots els processos franquistes"

Joan Tardà i altres dirigents d'Esquerra, durant una visita al Ministeri de Defensa

El diputat d'Esquerra al Congrés Joan Tardà ha valorat com un "pas endavant" que el Govern de Catalunya hagi decidit demanar a l'administració de justícia espanyola l'anul·lació del judici del president Companys i hagi assumit alhora la demanda d'anul·lació de totes les altres sentències condemnatòries de ciutadans catalans víctimes de la dictadura.

"L'objectiu irrenunciable d'Esquerra", ha explicat Tardà, "és aconseguir l'anul·lació de tots els processos dels tribunals militars i franquistes", i per aquest motiu ha valorat com a "molt important" que finalment la Generalitat de Catalunya, com a institució, hagi arribat a aquest acord.

"La perseverança de les entitats memorialistes i la reivindicació permanent d'Esquerra", ha assegurat, "han fet possible que la Generalitat hagi iniciat un camí que ha de portar a aconseguir el nostre objectiu".

Tot i així, el diputat independentista ha recordat que ara "cal que les institucions espanyoles reconeguin la necessitat de reparar l'honor de les víctimes de la dictadura, començant, però no acabant, amb l'anul·lació del president Companys" .

En aquest sentit ha considerat que seria '"incomprensible i indignant" que l'administració de justícia espanyola "no atengués de forma immediata allò que reclama la Generalitat en nom del poble de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 16/10/2009 - 11:57

Aixo fa un moment que aixo tindria desaparèixer .franco i feixistes fora de Catalunya .
Visca Senyor Joan Tardà
Visca Catalunya lliure //*//
MARC-SABATES.COM

#2 Sebastià, BCN, 16/10/2009 - 10:57

No només els processos franquistes, també els republicans, que de víctimes hi van haver en tots dos bàndols. A part, tenim aviu en dia prous problemes com per estar perdent el temps en coses que van passar fa setanta anys i que no ressucitaran a cap mort

#1 Fran, Llinars, 15/10/2009 - 23:46

I els processos a "la txeca"? si nois, aquells d´abans d la guerra i q Franco no estaba pel mitg encara.D´allo no s´enrecorda la memoria histerica?