Publicitat
Política · 16 de Novembre de 2009. 21:46h.

ERC demana una auditoria de l'IBI a Cunit

L'Ajuntament no vol anul·lar la revisió del cadastre fins a 2012

Els problemes existents amb la revisió del cadastre de Cunit, iniciat el 2007, han provocat que Esquerra Republicana de Catalunya hagi demanat al ple municipal celebrat aquest dilluns la realització d'una auditoria sobre els rebuts de l'impost sobre béns immobles (IBI) dels darrers cinc anys.

Un jutjat de Tarragona va anul·lar recentment l'adjudicació dels treballs per realitzar la revisió del cadastre de Cunit a l'empresa Auxiliar de Recaudación, SL, una adjudicació que va costar gairebé un milió d'euros.

La Federació d'Associacions de Veïns de Cunit es va oposar a aquesta revisió del cens, que ha aixecat nombroses protestes perquè les taxacions han estat considerades excessivament altes.

Durant el ple, es va acordar també demanar a Auxiliar de Recaptació, SL la devolució de l'import de l'adjudicació, i es van rebutjar les al·legacions presentades per l'empresa contra el canvi d'actitud del consistori respecte a aquesta qüestió.

Tanmateix, no hi ha hagut canvis en la posició de l'equip de govern -una coalició PSC-PP- de no anul·lar la revisió del cadastre i tornar cap enrere, per partir de zero.

L'equip de govern argumenta que la legalitat no li permet anul·lar la revisió i tornar cap enrere fins d'aquí a cinc anys -a partir de l'inici d'aquesta revisió, el 2007-, és a dir, fins a 2012.

Un portaveu de la Federació d'Associacions i Veïns ha declarat a e-noticíes que "valorem aquest ple de manera molt negativa, perquè s'ha tornat a demostrar que l'Ajuntament no es mou pels interessos dels veïns".

Ha afegit que "de totes maneres, en tot això hi ha un punt positiu, i és que estan quedant clares per als ciutadans de Cunit moltes coses i moltes actuacions que abans s'ignoraven, i això sempre és bo".

Una imatge del ple municipal de Cunit d'aquest dilluns
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 nerea, cunit, 17/11/2009 - 21:04

Aquest Xavi Lorenzo cada dia està mes nerviós. I la senadora -alcaldessa que ja se li ha vist el llautó, quan resulta que sabia desde el començament la revisio cadastral que va fer la inhabilitada Dolores Carreras, just abans de les eleccions municipals.