Publicitat
Política · 18 de Gener de 2009. 16:39h.

ERC demana una política exterior

Reclama a l'Estat "que s'impulsi la política exterior" que preveu l'Estatut

ERC demana una política exterior

Carod, amb el ministre d'afers exteriors de Flandes

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat al Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei (PNL) perquè sigui debatuda a la Comissió d’Exteriors on es reclama "que es desenvolupi, per tal de complir-lo, el títol V de la Llei Orgànica 6/2006 del 19 de juliol de reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya". En l’exposició de motius "es recorden els diferents punts que l’Estatut de Catalunya preveu per tal de promocionar la seva política exterior i la capacitat de permetre la representativitat catalana en aquells fòrums i institucions on es tractin temes d’interès per a Catalunya. L’exposició de motius reprodueix el capítol III de l’Estatut que tracta sobre l’acció exterior de la Generalitat".

És per això que en la part dispositiva es reclamen fins a sis punts a l’Estat. Que aquest estableixi la representativitat de la Generalitat de Catalunya en totes aquelles institucions i fòrums que tractin temes d’interès per Catalunya; establir la representació de la Generalitat; realitzar les modificacions legislatives necessàries per permetre la participació de la Generalitat en la signatura de tractats internacionals; que l’Estat recolzi les iniciatives a l’exterior de la Generalitat de Catalunya per desenvolupar acords a l’exterior per promocionar Catalunya; i finalment, publicitar les Oficines de la Generalitat en aquells mitjans on es documenti la presència institucional de l’Estat a l’exterior, així com a les pròpies ambaixades i consolats són les peticions que Esquerra reclama al Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Kropotkin, Vic, 19/01/2009 - 12:47

Si hombre, si.... A gastar todo lo que se pueda antes del cataclismo final y que os pille con el riñoñ bien forrado. Jua, jua, jua,... Venga, se admiten ideas estúpidas para despilfarrar mas en nombre de Cataluña.... Jua, jua, jua,....

#4 KAStigator, BCN, 19/01/2009 - 08:11

Sou incapaços de portar un politica interior i demaneu una exterior? . . . jajajajajajajajajajajajajajajajajajaajajajajaja. . . .

Sou patetics!!!!

#3 Gombau, Lloret de Mar, 19/01/2009 - 01:18

Juan i Oriol, demaneu feina al vostre govern,l´Espanyol que és qui us la te que suministrar ja que el de aquí us sobra, com a mi em sobra el de allà. Estem d´acord que dos governs son innecesesaris. El problema es que no ens sobra el mateix. Salut nois.

#2 oriol, reus, 18/01/2009 - 19:55

Si, si . los 500mil catalenes desempleados pedimos una politica exterior. embajadas, consulados catalanes y demas. con eso se arreglan nuestros problemas. MAS MADERA! nuevo slogan de la generalitat.

#1 Juan, Barna, 18/01/2009 - 19:16

Pero ¿que es lo que quieren estos alborotadores?, ¿Es que no se están gastando el dinero de los catalanes en faustos e instituciones de dudosa eficacia, como las delegaciones (ellos las llaman embajadas) en esa su obsesión de que son una nación?