Publicitat
Política · 12 de Juny de 2009. 16:43h.

ERC denuncia "la discriminació del Prat enfront Barajas"

Ridao exigeix una "gestió descentralitzada" dels aeroports

ERC denuncia "la discriminació del Prat enfront Barajas"

Joan Ridao, portaveu d'ERC al Congrés

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que reclamarà al Govern espanyol "una gestió descentralitzada" i  acabar amb els acords bilaterals que manté l’estat espanyol "que discriminen El Prat enfront Barajas". I en aquest sentit, preguntarà al ministre de Foment, José Blanco, "quines són les accions que s’emprendran per acabar amb aquesta situació".

Ridao ha considerat que la inauguració de la T1 "consolidarà i potenciarà" l’aeroport de Barcelona-el Prat, com a aeroport internacional, i respon a una de les "necessitats històriques", però tot i això ha apuntat que la gran assignatura pendent és la "descentralització de la gestió per aconseguir una major eficàcia",  ja que la nova terminal tindrà capacitat potencial "per a concentrar una demanda d’enllaços aeris suficients com per a convertir-se en un hub d’àmbit internacional".

Ha dit també que El prat ha de "competir amb igualtat de condicions amb Franckfurt, París, Londres o Madrid, a través d’un sistema de partenariat públic-privat", com el que reclama la Generalitat, amb majoria determinant de la part catalana, i que "cal acabar amb la discriminació que suposen els diferents acords bilaterals de navegació aèria amb més de 80 països no comunitaris en els que es regula el número de vols i els aeroports i companyies que poden operar".

Ridao ha fet referència a "les dificultats que té l’aeroport de Barcelona per operar en igualtat de condicions amb Madrid-Barajas, i per això es pot parlar d’un aeroport subordinat, o subsidiari".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Patriota, Bcn, 14/06/2009 - 19:51

Don de está la discriminación sr Ridao? el tema no es este el tema está en conseguir poder, es decir que toda España invierta aqui y que sobre esas infraestructuras solo decidan los separatistas.

#9 Patriota, Bcn, 14/06/2009 - 19:49

No se si se han leido el suplemento de LA VANGUARDIA lo que ha costado la T1, hablaban de Barajas que costó 6000 millones pues la T1 5000 millones teniendo en cuenta que Barajas por su situación geografica será utilizada por mucha mas gente.

#8 pilos, girona, 13/06/2009 - 14:09

RIDAO QUIN ESPANYOLAS MES NEFAST

#7 catala, mataro, 13/06/2009 - 13:22

Aixo ja fa m0lta pudoooooor ,ens estan expol'liant continuament aquest gobern que tenim es de papallones mansses, a veure si desperten d'una vegada---caganers-

#6 Kropotkin, Vic, 13/06/2009 - 12:27

Uuuuuuaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh... ¡Que sueño, por Dios! Estos de ERC son aburridos hasta no poder mas....